Bonfileli Tortilla Tarifi

Giriş Tarihi 24 Kasım 2014, 00:00 Güncelleme 12 Ocak 2015, 14:44
Bonfileli Tortilla Tarifi

İÇİNDEKİLER

Tortilla hamuru için:
iki su bardağından iki parmak eksik un, yarım tatlı kaşığı tuz, 3 çorba kaşığı margarin, 2 çay bardağı ılık su, içine: 175 gram yağsız dana fileto, yarım çorba kaşığı zeytinyağı, yarım göbek marul, 3'şer adet yeşil ve kırmızı biber adet doğranmış salatalık, 2 adet piyazlık doğranmış soğan, 8-10 adet siyah zeytin, 3 adet domates, marinat için:1 adet kıyılmış sivri biber, 1 adet kabukları rendelenip,suyu sıkılmış yeşil limon (lime), 1 diş kıyılmış sarmısak, yarım çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, sos için: 1 adet kıyılmış acı sivri biber, 1 adet limonun suyu, yarım çorba kaşığı domates salçası, 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı mercanköşk, 1'er çay kaşığı karabiber ve tuz

Tortilla için:
un, tuz, margarin ve suyu bir kaba alıp kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Koyu kıvamlı olursa su, sulu kıvamlı olursa un ilave edin. 20 dakika dinlendirin. Dört parçaya ayırın. Her parçadan servis tabağı ebadında yufkalar açın. Yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin. Marinat malzemesini karıştırın. Filetoyu marinatta 15-20 dakika marine edin. Daha sonra zeytinyağında 2-3 dakika soteleyin. Ayrı bir yerde kıyılmış göbek marul, jülyen doğranmış yeşil ve kırmızı biber, salatalık, soğan, zeytin ve dilimlenmiş domatesi harmanlayıp, kenara alın. Sosu hazırlamak için, tüm sos malzemesini karıştırıp, kenara aldığınız sebzeli karışıma ilave edin. Tortillaları ikiye bölün. Her parçayı külah şeklinde kıvırın. İçine fileto et ve salata karışımını doldurun. Sıcak olarak servis yapın