Kuruyemiş Köftesi Tarifi

Giriş Tarihi 20 Kasım 2014, 00:00 Güncelleme 12 Ocak 2015, 14:45
Kuruyemiş Köftesi Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:
10 adet ceviz
6 adet kuru kayısı
5 adet kuru incir
6 adet hurma
1 adet muz
1 adet limon
1 Türk kahvesi fincanı toz şeker
2 çorba kaşığı esmerşeker
1 çorba kaşığı fındık ezmesi
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 çay kaşığı tarçın

Üzerine:
1 su bardağı susam

Kuruyemiş Köftesi Yapılışı:
1 Limonun kabuğunu Emsan Rapid Y Soyacak ile soyun. Ceviz, kuru kayısı, kuru incir, hurma, muz ve limon kabuğunu Emsan Cera-moni Best Seramik Şef Bıçağı ile incecik kıyın. Kıydığınız karışımı Emsan Demre Serisi Saklama Kabı'na alın. İçine tozşeker, esmerşeker, fındık ezmesi, yulaf ezmesi ve tarçın ilave edin. Tüm malzemeyi iyice yoğurun.
2 Susamı Emsan Lotus Rock Sos Tenceresi'ne alın ve Emsan Rapid Esnek Servis Kaşığı ile arada bir karıştırarak kokusu çıkana kadar kavurun. Emsan Ekstra Beyaz Porselen Pasta Tabağı'na alın. Hazırladığınız kuruyemişli karışımdan misket büyüklüğünde parçalar koparın ve susama bulayıp top haline getirin. Kıvam alması için buzdolabında 15-20 dakika beklettikten sonra servis yapın.