Elmalı Üzümlü Karamelli Tart Tarifi

Giriş Tarihi 20 Kasım 2014, 00:00 Güncelleme 12 Ocak 2015, 14:45
Elmalı Üzümlü Karamelli Tart Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:
Tart Hamuru:
350 gr. un( 2+1/2 cup)
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
225 gr. tereyağı (soğuk ve küçük parçalara bölünmüş)
4 tatlı kaşığı buzlu su
Karamel Malzemeleri:
295 gr. krema (1+1/2 kutu)
55 gr. tereyağı
200 gr. şeker (1 cup)
1+ 1/2 su bardağı kuru üzüm
2 su bardağı kavrulmuş, dövülmüş fındık(ceviz veya bademde olur)
2 sert elma(küçük doğranmış)

Elmalı Üzümlü Karamelli Tart Yapılışı:
Tart hamuru:
Bütün malzemeyi, su hariç, mutfak robotunda karıştıralım. Küçük bezelye taneleri gibi bir kıvam alınca bir kaba aktaralım.
Suyu ekleyip hamuru elimizle yoğuralım. Eğer hamur dağılıyorsa 2 kaşık su daha ekleyelim. Kesinlikle fazla yoğurmayın.
Yassı bir şekilde, strech filmle sarıp, 1 saat buzdolabında dinlendirelim.
Tart kalıplarımızı yağlayalım. Merdaneyle, hamuru küçük parçalar halinde açıp, kalıpların içine hamurumuzu yerleştirelim. Her tarafına çatalla delikler açalım.
30 dk. daha buzdolabına kaldıralım.
Mutlaka küçük bir parça hamurdan ayırın. Piştikten sonra kırılan veya parçalanan olursa, bu hamurla düzeltebilirsiniz.
170 C 'de önceden ısınmış fırında 10 dk. pişirelim.
Piştikten sonra kenarda soğumaya bırakalım.
Karamelin hazırlanışı:
Tereyağını ve kremayı ocakta tereyağı eriyene kadar ısıtalım.
Çift tabanlı bir tencereye şekeri koyalım. Düşük ısıda, karıştırmadan, karamel rengi alıncaya kadar pişirelim. Yaklaşık 7-8 dk kadar yeterli olacaktır. Eğer kenarda şeker kalmışsa çok hafif karıştıralım.
Ocaktan alalım ve tereyağlı karışımı, çok dikkatli bir şekilde karıştıralım.
Eğer erimeyen şeker kalırsa, tekrar ocakta eritene kadar karıştıralım.
Soğumasını bekleyelim.
Montaj:
Soğuyan karamelin içine, elmaları, üzümü ve fındığı atıp, iyice karıştıralım.
Pişen tart hamurlarımızın içine eşit şekilde paylaştıralım.
170 C'de ısınmış olan fırında, 20 dk. kadar veya karameller, baloncuklar çıkartıp, rengi dönene kadar pişirelim.
Pişen tartları soğutma teline alıp, 1 saat sonra, kalıplardan çıkartıp servis edebilirsiniz.