Vişneli Krem Brüle Tarifi

Giriş Tarihi 07 Kasım 2014, 00:00 Güncelleme 12 Ocak 2015, 14:46
Vişneli Krem Brüle Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:
1 su bardağı dondurulmuş vişne
3 su bardağı şekersiz krema
Çay kaşığının ucuyla saf vanilya
4 adet yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı tozşeker
Üzerine:
Esmer tozşeker

Vişneli Krem Brüle Yapılışı:

Kremayı bir tencereye koyun. Harlı ateşte pişirin. Kaynama noktasına gelince kısık ateşe alın. 5 dakika kadar daha kaynatın. Ocağı kapatın. Kremayı 5-6 dakika karıştırarak soğutun. Bu arada vanilyayı ekleyin. Diğer tarafta yumurta sarılarını şeker ile çırpın. Kremayı yavaş yavaş yumurtanın içine akıtın. 1-2 kez çevirin. 6 adet küçük fırın kabına kremayı pay edin. Vişneleri de karışımın arasına paylaştırın. Kapları içi su dolu bir fırın kabına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında tatlılar katılaşana dek pişirin. Üzerine esmer şeker serpin. Izgarada şekeri eritin. Ilık olarak servis yapın.