Su Böreği

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ağustos 2012 Güncelleme 28 Şubat 2013, 16:18

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:
5 bardak un
4 adet yumurta
1 kaşık margarin
200 gram peynir
Maydanoz
Rendelenmiş kaşar

YAPILIŞI:
Unu eleyin ve 4 yumurta, tuz ve biraz su koyun, hamuru yoğrun. Çubuk şekline getirin. Bezelere ayırın, tepsinin altına gelecek bezeyi daha büyük tutun, açın. Peyniri ezin, içine maydanoz, kaşar peyniri ve süt koyun. Tencereye su ve tuz koyun ve kaynatın. Açılan yufkaları tuzlu suda pişirin. Yağlanmış bir tepsiye suda pişirilmemiş yufkayı yerleştirin, üzerine margarin gezdirin. Yufkanın yarısı döşendiğinde peynirli içi yayın, En üste pişirilmemiş bir yufkayı düz koyun. Üzerine bir yumurtanın sarısı ile az yağı karıştırılıp sürün. Fırında pişirin. Yarım saat sonra alt üst edilerek servis yapılır.