Ondan asla vazgeçmedim

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Eylül 2011 Güncelleme 28 Eylül 2011, 00:00
Ondan asla vazgeçmedim

İÇİNDEKİLER

17 yaşındayım ve çok aşığım. Bu aşk yüzünden ailem beni birçok şeyden men etti. Ama ben asla vazgeçmedim ondan. Sevdiğim çocuk biraz agresif ve fazla kıskanç. Bundan dolayı aramızda kötü olaylarda geçmiyor değildi. Ailem ve arkadaşlarım da buna şahit oldu. En çok sevdiğim insanlar ondan ayrılmamı istedi. Ben de onların sözüne uyup ayrıldım ama onsuz yapamayacağımı anlayıp ona geri döndüm. Rumuz: Çaresiz Aşık

CEVAP
Sevgili kızım, sen neden etrafından bu kadar etkileniyorsun? Sevgi ve aşk iki kişi arasında yaşanmalı. Etrafa ne oluyor ki? Neden bunlara müsaade ediyorsun? Kendini boş yere üzüyorsun. Yaşın da çok genç biliyorum kızım ama lütfen bu hayatı yaşayanın sen olduğunu sakın unutma! Aşkının gerçekten senin için doğru biri olduğuna inanıyorsan, kimseye aldırma.

İSTEMEDEN ÜZDÜM
17 yaşındayım, ailemden ayrıyım. Ablamla kalıyorum, okuyorum ve derslerimde de çok başarılıyım. Fakat maddi imkansızlıklar yüzünden hedefime ulaşamıyorum. Bu durumları ancak bir arkadaşla konuşarak hafifletebileceğime inandım ve hayatıma birini aldım. Yani bir erkek arkadaşım oldu. Beni sevdiğini söylüyordu ama inanmıyordum. Şimdi onu çok iyi anlıyorum. Ben onu terk ettim hep.
İstemeden de olsa acı çektirdim. Ama o hâlâ bırakmıyor beni. Geçen gün tüm ailevi problemlerimi anlattım. Bana söylediği tek şey "Seninle ölüm olsa varım. Kaçalım, mutlu olalım" oldu. Ama ben okulumu ve ablamı bırakamadım. (Adı saklı)


CEVAP
17 yaşında olmana rağmen yaşından mantıklı düşünmen çok güzel. Sıkıntılarını erkek arkadaşınla paylaşman da en doğalı. Şimdi niye sıkılıyorsun anlamadım. Sevgili kızım hiçbir ebeveyn evlatlarının kötülüğünü istemez. Erkek arkadaşınla tüm sıkıntılarını paylaş ama sakın kızım bir hata yapma! Ergenlik dönemindesin, bu sıkıntıların geçici.

SİGARA İÇİN AÇ KALDIM
Ablacığım, ben çok sevdiğim aşkımdan ayrılınca, sigaraya başladım. Ailemden saklıyorum. Ama sigara parası için okulda çok kez aç kaldım. Onu unutamıyorum. O şimdi başkasıyla çıkıyor ablacığım. (Adı saklı)

CEVAP
Sevgili kızım, en önce artık sigara içmeyeceğine dair bana söz verdiğin bir mail bekliyorum! Çünkü bu yaşlarda başlanan bazı bağımlılıklar, ileride daha büyük sorunlara neden olur biliyorsun. Gelelim diğer sorununa... Aşkın biri gider biri gelir. İstemediğin biriyle arkadaşlık yapman da doğru değil. Bu yüzden kalbini rahat bırak, zaman her şeyi sana göstersin.


Jale UZ