Ancak nohut kadar kaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Eylül 2011 Güncelleme 28 Eylül 2011, 00:00
Ancak nohut kadar kaldı

İÇİNDEKİLER

Ben askere gitmeden önce sağ yumurtamda iltihap oluşmuş ve bunun sonucunda da sağ yumurtam küçülmüştü. Şimdi nohut kadar bir şey kaldı yumurtamın yerinde. Eğer istersem oraya protez takılması mümkünmüş. Benim öğrenmek istediğim şey hangi bölüme başvurmalıyım? Herhangi bir yan etkisi var mı?

CEVAP
Testis protezini üroloji uzmanları yerleştirirler. Yani bir üroloji uzmanına başvurman gerekir. Aynı gün takılabilen ve hastanın taburcu olabileceği bir ameliyattır. Kolay bir ameliyattır. Çok büyük bir yan etkisi de yoktu. Belki tek yan etkisi enfeksiyondur ama bunun için de zaten gerekli önlemler alınır.

HEYECANLANIYORUM
Geçen yıla kadar herhangi bir cinsel tecrübem olmamıştı hocam. Sadece mastürbasyon yapıyordum. İlk ilişkimde heyecanlandım ve girer girmez boşaldım. Sonrasında ise gene bir dakika bile sürmedi. Herhangi bir kılıf da kullanmıyorum. Ama anladığım kadarı ile erken boşalmam oluyor. Ne yapabilirim?


CEVAP
Evet sende erken boşalma var ve daha cinsel hayatının başında olduğun için çok gecikmeden düzgün bir cinsel eğitim almalısın, ek ilaç tedavisi ile de bu eğitim desteklenecektir. Bir cinsel eğitimciye yani bu konuda uzmanlaşmış psikiyatriste gitmelisin. Erken boşalmanın tedavisi vardır, boş yere farklı şeyler kullanma.

İHTİMAL VAR MI?
Hocam bir iki aya kadar evleniyorum. Cinsellik konusunda hiç bir bilgim yok neredeyse. Utandığım için de herkese açılamıyorum. Ancak sizlere yazabildim, o da bir arkadaş konuşurken duymuşum gazetedeki köşeyi. Benim sorum doğum kontrol hapı ile ilgili. Eşim içime boşaldığında doğum kontrol hapı kullansam da hamile kalma tehlikem var mı?

CEVAP
Doğum kontrol hapı da diğer tedaviler gibi hiç bir zaman garantili olarak koruma sağlamayabilir. Yani hiç bir doktor sana kesinlikle hamile kalmazsın diyemez. Eğer daha yüksek koruması olan tedavi ararsan kadın doğum uzmanı ile konuşabilirsin.

SON ANDA GİDİYOR
Benim 7 yaşındaki oğlum uzun süre altını ıslattı. Kısa süre düzelmişti ama şimdi tekrar başladı. İlaçların da faydası olmadı, zannedersem uykusunun ağırlığından dolayı. Gündüzleri tuvaleti geldiğinde sıkışana kadar gidip idrarını yapmak istemiyor. Ne yapmalım ?


CEVAP
Gece uykuda alt ıslatma, uyurken normalden fazla idrar üretimi olması yanında uyanma ile ilgili güçlük olması ve idrar kesesinin aşırı ve düzensiz çalışmasından kaynaklanır. Bu yaştaki çocukların tedavi olması gereklidir ve zamAnla düzelmesini beklemek çocuğa da zarar verecektir. Gece normalden fazla üretilen idrar miktarını azaltmak için ilaç tedavisi veriyoruz. Ancak motivasyon oldukça önemlidir.