Mutluluğum yarım kaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Eylül 2011 Güncelleme 27 Eylül 2011, 00:00
Mutluluğum yarım kaldı

İÇİNDEKİLER

52 yaşındayım, ikinci evliliğimdeyim. İlk eşimin çocuğu olmuyordu. Şimdiki eşim 3 aylık hamile.
Baba olacağım derken, mutluluğum yarım kaldı. Ben karımı çok seviyorum ama o bebeğini doğurduktan sonra beni bırakıp, gideceğini söylüyor. Onun bu anlamsız tavrının altında ne yatıyor? Benimle artık yapamayacağını söylüyor. Eşim benden 20 yaş küçük. Acaba kafasına giren biri mi var? Sizce bu hamilelik psikolojisi olabilir mi? Rumuz: Şaşkın


CEVAP
Bunun hamilelik psikolojisiyle hiçbir ilgisi yok! Başka ruhsal sorunları ya da kafasında kurduğu farklı bir yaşam biçimi belirmiş olabilir. Ben üçüncü bir şahıs fikrini aklıma getirmiyorum. Bu yüzden bunu kurgulamayı bırakın. Eşinizin üstüne bir süre gitmeyin, o zaten zaman içinde size gerçek sorununu dökecektir, merak etmeyin. Hiçbir ilişkiyi de zorla yürütmenin kimseye fayda sağlamayacağını düşünüyorum.

KAFAMI KARIŞTIRIYOR
Merhabalar! 33 yaşındayım. Evlenmek üzereyken, başka birine ilgi duymaya başladım. Yıldırım aşkı gibi bir şeydi hissettiklerim. Onunla sadece konuşuyorum. O evlenmek üzere olduğumu bildiği halde bana çok yakın olmak istiyor. Nişanlımı da seviyorum ama bu kadın kafamı çok karıştıryor.
Duygularımdan ötürü, bir yanlış yapmak üzreyim. Rumuz: Damat


CEVAP
Ben aşık olduğunu sanmıyorum, sadece kalbini kıpırdatan bir heyecan bu hissettiklerin. Belki de bu dönem kendini kötü hissediyordun, bilmiyorum. Eğer kendine güvenmiyorsan, lütfen evlilik kararını gözden geçir. Çünkü bu ruh halindeyken zaten yanlış yapman an meselesi olur!

MEĞER ALDATIYORMUŞ
Ablacığım, yüksek dozda antidepresan aldığım için cinsel isteksizlik yaşıyor, kısacası kocamla yatmıyordum. O da bu durumdan şikayetçi değildi. Meğer beni aldatıyormuş. Üstelik cinsel gücü artırıcı haplar bile alıyormuş. Ben bunları ispat edince, o kendini savunamadı bile. Ben de saf gibi ona yıllarca hep güvendim! Peki hala kendimi evlatlarım için kandırmalı mıyım?
Rumuz: Gizem


CEVAP
Herkes yaşamın içinde kendi kararlarını alma hakkına sahip. Eşinle bu konuyu tartışmadan konuş ama bir evlilikte cinsel hayatın önemini de lütfen unutma! Bu belki eşinin sana ihanetini gerektirmez ama en azından evin içinde iki yabancı gibi olmayın! En kısa zamanda isteklerine kavuşmanı dilerim...


Jale UZ