Cankurtaran panik butonu

'Sarı Devrim'in iki kanadı var. Birincisi; şoförlerin can güvenliği için kurulacak sistem. İkincisi ise; başıboş dolaşılıp yakıt harcanması ve trafik keşmekeşi bitecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Temmuz 2011 Güncelleme 23 Temmuz 2011, 00:00
Cankurtaran panik butonu

İÇİNDEKİLER

Bugüne kadar 105 taksici öldürüldü. Bu, çok büyük bir rakam. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, taksicilerin can güvenliği, trafikte boş dolaşmanın önlenmesi ve teknolojik yenilikler için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'yle ortak çalışma başlattı.

TEK NUMARA DÖNEMİ
Hazırlanan çalışmaya göre; taksi işletim sistemi tek elden yönetilecek. Taksilere gerekli donanımlar takılarak, çağrı merkezleriyle entegre çalışması sağlanacak. Müşteri, tek numarayla taksi çağıracak. Yapılan çağrılar online haritalar üzerinden izlenebilecek. Böylece güzergahın yoğunluğuna göre taksiler yönlendirilecek. Taksilere bir promosyon karşılığı GPS, navigasyon, LCD ekran gibi ekipman eklenecek. GPS uydu sistemi aracılığıyla alınan anlık konum, hız, yön bilgileri ile aracın nerede olduğu saptanabilecek ve güvenlik amacıyla araçlar uzaktan erişimle durdurulacak. Yabancı yolcularla karşılaşılan iletişim sorunları için araç içindeki butona basılarak çağrı merkeziyle iletişime geçilecek ve çağrı merkezi yolcuyla iletişimi sağlayacak.

ACİL DURUM BUTONU
Taksi koltuklarının arka tarafında 8 inç ekranlarla, yol durumu, güzergahı, önemli haberler, otel, hastane, polis merkezi gibi yerlerin telefonları ve konumları harita üzerinde sunulacak. Gerek taksi şoförünün can güvenliği, gerekse müşterilerin zorunlu hallerde kullanması amacıyla taksilerde panik butonu olacak. Tehlike anında panik butonuna basılarak çağrı merkezi ve emniyetle direkt iletişime geçilebilecek. Araç içerisindeki ortam, kayıt altına alınarak, bilgiler ilgili merkezlere iletilecek. Araç uydudan takip edilebildiği için yeri anında belirlenecek. Böylece taksiler hem müşteri hem de taksici için daha güvenli hale gelecek.

YARIN: TAKSİDE MODERN NOSTALJİ