Kalbine girmeye çalışıyorum

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Haziran 2011 Güncelleme 12 Haziran 2011, 00:00
Kalbine girmeye çalışıyorum

İÇİNDEKİLER

Çok hoşlandığım bir kadın var ama bu kadın eşimin en yakın arkadaşı. Kendisi yalnız yaşıyor ve biliyorum hayatında da kimse yok. Kalbine girmeye çalışıyorum ama benden etkilendiğini bildiğim halde ona bunu bir türlü kabul ettiremiyorum. Aslında sebebi eşim bunu biliyorum. Sözünü ettiğim kişiyle arkadaş olarak görüşüyoruz. Ona daha yakın olmalıyım. Benden uzak durdukça beni daha çok kendine çekiyor, çıldırıyorum. Ablacığım, kalbe söz geçmediğini sen bilirsin. (Murat)

CEVAP

Ne mi yapacaksın? Heyecan peşinde koşmayacaksın tabii ki! Hayatı ne sanıyorsun sen? Kafandan geçen her şeyi yaşama hakkına sahip olduğunu mu? Bence arkadaş olarak bile olsa ben bu kadınla görüşmelerini çok gereksiz buluyorum. Çünkü karşılıklı bir elektrik söz konusu! Her şeyi olduğundan daha da kötü etmeden, işine gücüne ve ailene sarıl lütfen. Benim nasihatlarım bu kadar. Umarım anlarsın.

ONDAN ÇOCUK ALDIRDIM
Ben Alanya'dan Peri. Ablacığım yaklaşık beş yıldır evli bir sevgilim var. Ondan çocuk bile aldırdım. Karısından ayrılmasını yıllarca bekledim ve sonunda ayrılmayacağını söyleyince çıldırdım. Ofisinin yedek anahtarı bendeydi, ben de bir gece ofisine girip, feci zarar verdim. O an çok mutlu oldum ama şimdi inan ablacığım çok pişmanım.

CEVAP

Evli bir adam heyecanı uğruna asla yuvasını yıkmaz! Hiçbir kadın da öteki kadın olmayı asla istemez. Bu böyle çözümlenemeyen bir kısırdöngüdür. Yıllarca sen onu beklemek yerine keşke bunun farkına varsaydın. Neyse olan olmuş artık. Hatalar olmazsa, doğruları bulamayız öyle değil mi? Bu yüzden bundan sonra daha saygın bir birliktelik yaşamaya bak. Unutma değerini yine kendin belirlersin.

YAŞAYAN BİR ÖLÜYÜM
Ablacığım, tır şoförüyüm. Yıllar önce eşim bana ihanet ettiği için onun canına kıydım. Cezaevinde süründüm. Evlatlarım beni terk etti. Hayata karşı öyle pişmanlıklarım var ki bunlar beni yaşatmıyor bile. Onlarla yaşamaktan ben de yaşayan bir ölüyüm artık. Hayatıma kimseyi sokamıyorum. Geçmişimi anlattıkça herkes benden kaçıyor. Benim yüzüm hiç gülmeyecek mi? Rumuz: Ölü

CEVAP

Sevgili okurum bir anlık öfkenin hayatına mal olduğunu böyle öğrenmeliymişsin belki de. Bilmiyorum bazen benim de cevap yazarken zorlandığım zamanlar oluyor böyle. Gönül ister ki herkesin yüzü gülsün. Ama işte en ince ayrıntı da burada şu ki; nefsine her zaman hakim olup, hırsla kalkıp, zararla oturmamak. Sen de her ne kadar şimdi acı içinde kıvransan yaşam savaşını böyle vermek zorundasın.


JALE UZ