Eğrilik, seksi engeller mi?

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Haziran 2011 Güncelleme 12 Haziran 2011, 00:00
Eğrilik, seksi engeller mi?

İÇİNDEKİLER

Çocukken gittiğim doktor sünnetli doğduğumu söylemişti. İdrar deliği, olması gereken yerin 1-2 cm aşağısında. Cinsel ilişkide zorlanma yaşamıyorum ama aşağı doğru eğriliğim var. Şu an 24 yaşındayım, ne yapabilirim? İleride sorun çıkarır mı?

CEVAP

Hipospadias denilen bir durum bu ve idrar yapılan delik aşağıda olur. Peki ne gibi sorunlar çıkarabilir? Birincisi sizin de bahsetiğiniz gibi peniste eğrilik yapar, hem estetik hem de fonksiyonel olarak sorun olur. İleriye doğru boşalamayacağın için çocuk sahibi olman zorlaşır.

YENİDEN ŞİŞLİK OLDU
25 yaşında bir gencim, kasığımdan ameliyat olmuştum. Ameliyattan sonra şikayetim olmadı ama 4 aydır sol ameliyat olduğum yerde şişlik oluştu. Ne olabilir?

CEVAP
Kasık fıtığına benziyor. Kasık fıtığı tipiktir ve ayakta iken şişlik artar, uzandığında azalır. Yapılması gereken fıtık ameliyatıdır. Son zamanlarda fıtık bölgesine konulan meşlerle fıtığın tekrarlaması da engellenmiş olunur.

CİNSELLİĞİM BİTER Mİ?
62 yaşındayım ve gelecek ay prostat ameliyatı olmam gerekiyor. Kapalı prostat ameliyatı yapacaklar. Acaba kapalı prostat ameliyatı cinsel sorunlara yol açar mı?

CEVAP
Kapalı olsun, açık olsun iyi huylu prostat büyümesine nedeni ile yapılan ameliyatlar erkeklerde sertleşme sorununa yol açmaz. Hastanın ameliyat öncesi sertlik durumu çok çok önemlidir. Eğer ameliyat öncesi cinsel sağlığı yerinde ise ameliyat sonrası da yerinde olacaktır.

NARKOZ NASIL VERİLİYOR?
Prostat ameliyatında nasıl bir narkoz uygulanıyor?

CEVAP
Genel anestezi denilen şey, hastanın tamamen uyutulması ile yaptığımız ameliyatlardır. Diğeri de spinal anestezi dediğimiz bel bölgesinden yapılan bir ilaçla hastanın sadece ameliyat bölgesini ve bacaklarını operasyon süresince hissetmediği ameliyattır. Hastanın genel sağlık durumu, akciğer ve kalp sağlığı bu kararı vermede oldukça önemlidir.

OĞLUMUZUN ORGANI KÜÇÜK
13 yaşında bir oğlum var. Erkeklik organı yaşıtlarına göre küçük gibi geliyor bize. Burada aile doktoruna gösterdik, biraz ufak olduğunu söyledi. Ne yapmamız gerekir? Organ büyüten hormonlardan kullanmalı mıyız? Yoksa ameliyat mı ettirmeliyiz?

CEVAP

Her ikisini de yaptırmayın, bu işler aceleye gelmez. Konunun uzmanı bir üroloğa göstermeden hareket etmeyin. Çünkü oğlunuzun bulunduğu dönem tam da ergenliğin başı. Yani penis gibi organların büyüyeceği bir dönem. Önce ergenliğini tamamlasın! Sonra durumu değerlendirirsiniz.