Uyuşukluk zevke engel

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Haziran 2011 Güncelleme 09 Haziran 2011, 00:00
Uyuşukluk zevke engel

İÇİNDEKİLER

Cinsel ilişkide erken boşalıyorum. Kullandığım bir krem var. Kremi kullandığımda penisimin başında aşırı uyuşukluk oluşuyor. Uyuşukluktan dolayı da tam zevk alamıyorum. Bu normal mi?
CEVAP
Lokal anestezi etkisi olan kremler penis başında uyuşukluk ve his kaybına yol açar.
Zaten bu etki ilacın etkisidir ve elde edilmek istenen de budur. Haklısınız belki erken boşalmayı geciktirebilir ama aynı zamanda da kadının vajinasında da uyuşukluğa yol açabilir.
Elbette bu da alınacak zevki azaltabilir. En iyisi hap şeklinde alınacak ilaç tedavileridir.

AĞIRLIK BAĞLANMIŞ GİBİ
Yumurtalarım aşağıya doğru sarkık durumda, sık sık da ağrı oluyor, sanki yumurtlarıma bir ağırlık bağlanmış gibi. Galiba varikoselmiş. Ne yapmalıyım?
CEVAP
Varikosel olup olmadığı muayenede anlaşılır, bazen çok ileri aşamada ise bu durumda dışarıdan da farkedilebilir damar genişlemesi.
Tedavi gerekli midir? Bu soruya cevap vermek içinse yapılacak olan şey sperm tahlili yaptırmaktır. Eğer sperm hücreleri etkilenmeye başladı ise hemen ameliyat olmak gerekir.

KANSER OLABİLİR Mİ?
Babama 2 sene önce kapalı prostat ameliyatı yapıldı. Şimdi işeme şikayetleri tekrar başladı. Yine ameliyat olması gerekiyormuş. Niye acaba? Babam kanser olabilir mi?
CEVAP
Eğer şikayetleri tekrardan oluştuysa ve benzer şikayetlerse bu durumda iki şey olabilir, birincisi darlık gelişmiş olabilir kamışta, ikincisi ise prostat büyümesi tekrarlamış olabilir. Ama kanser olma ihtimali çok azdır.

İLAÇLAR HATALI MI?
5 senedir prostat için ilaç kullanıyorum. Prostat tahlilim her 6 ayda bir yaptırıyorum ve giderek yükseliyor. Acaba yanlış ilaç tedavisi mi verildi?
CEVAP
Prostat tahlilinin giderek artması ile alınan ilaç tedavisinin bir ilişkisi yoktur. Dolayısı ile ilacınız yanlış değil, ama bu tahlilin yükseliyor olması prostat kanseri açısından risk oluşturur.
Hemen zaman kaybetmeden bir üroloji uzmanı ile görüşün. Gerekirse prostattan parça alınıp incelenmesi gerekebilir.

NARKOZ KORKUTUYOR
Bebeğimiz 10. ayını doldurdu. Sünnetini yaptırmayı düşünüyoruz ama korkuyoruz. Çünkü çok hareketli bir bebek ve canı yanabilir. Bir de narkoz alması uygun olur mu?
CEVAP
10 aylık bir çocuk lokal anestezi ile rahatlıkla sünnet olabilir. Bu operasyonu yapacak hekimin tercihidir. Çünkü bazen çocukların penisinde doğumsal problemler olabiliyor, bundan dolayı da narkoz alması ve bu sırada sünnetinin yapılması daha uygun görülüyor.