Ağrı nefesimi kesiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Haziran 2011 Güncelleme 08 Haziran 2011, 00:00
Ağrı nefesimi kesiyor

İÇİNDEKİLER

Tam bir haftadır sağ böğrümde çok şiddetli ağrı var. Ara sıra tekrarlıyor bu ağrım ve olduğunda nefesimi kesiyor neredeyse. Çoğunlukla da hareket halindeyken ağrılarım artıyor. Bana ne önerirsiniz? Ne yapmam gerekir?

CEVAP
Böbrek ağrısı gibi durmuyor ağrınız, daha çok kas ağrısı gibi. Ama bundan emin olmak için idrar tahlili ve ultrasonografi yaptırmanız gereklidir. Eğer ağrınız sadece hareketle olan bir ağrıysa ve oturduğunuzda kayboluyorsa o zaman böbreklerden korkmayın.

YA EŞİM MUTSUZ OLURSA
24 yaşında bekarım. Cinsel organım çok küçük ve bu durumdan rahatsız oluyorum. Evlendiğimde eşimi mutlu edemem diye korkuyorum. Penisimi büyütmek için ne yapabilirim?

CEVAP
Eğer penis boyunuz yeterli değilse, yani ortalama değerlerin de altında ise, ancak o zaman ameliyatla 2.5-3 cm uzama sağlanabilir. Onun dışında piyasada satılan hapları tavsiye etmiyorum. Sadece penis uzatma için kullanılan bir alet var ve zaman içinde 3-4 santimlik uzama sağladığı biliniyor.

ANNEM KANSER Mİ?
Annem 3 gündür kırmızı kan işiyor, idrar tahlilinde bol miktarda kırmızı kan hücresi çıktı. İdrar kesesine ultrasonla bakıldı ve tümör olduğu söylendi. Acaba tümör dişisi mi ya da kanser mi?

CEVAP
İdrar kesesindeki kitlenin kanser olup olmadığı ancak patolojik olarak incelenmesi ile konulabilir, yani endoskopik olarak kazındıktan sonra incelenmeye gönderilir ve sonuç beklenir. Bundan önce bir tanı konamaz.

ÇOCUĞUM OLUR MU?
Daha önce sol tarafımdan varikosel ameliyatı oldum. En son yaptırdığım teste göre sperm sayım normal çıktı. Ancak morfolojik değerler düşük çıktı. Çocuk sahibi olabilir miyim?

CEVAP
Morfoloji demek sperm hücresinin dıştan görünümü demektir ve normalde dış görünümün daha doğrusu sperm yapısının düzgün olması gereklidir. Ama illa da çocuk sahibi olmak için tüm hücrelerin morfolojisinin normal görünümde olmasına gerek yoktur.

EĞRİLİK DÜZELMEDİ
5 sene önce penisimden ameliyat olmuştum ama bir fayda görmedim. Şimdi gene penisimde aşağıya doğru eğrilik var. Yardımcı olabilir misiniz?

CEVAP

Penis eğriliğinin derecesi yüksekse yani penis ilişkiye girmeye müsaade etmeyecek kadar eğri ise tekrar ameliyat gereklidir.

SABAHLARI TIK YOK
Birkaç yıldır sabah sertliğim gerçekleşmiyor. Mastürbasyon yaptığımda sertleşme oluyor ama bıraktığım zaman kayboluyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sabah sertliğinin olmaması iyi bir şey değil maalesef, bu durum peniste damarsal bir sorun olduğunu gösterebilir. Dopler ultrason yaptırarak penisin durumu incelenmeli.