İstanbul'da deprem olmayacak

Memiş Hoca, yeni yazı dizimizde 2011 ile ilgili ipuçları verdi. Cinler Alemi hakkında tüm merak ettiklerinizi yine Memiş Hoca yanıtladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ocak 2011 Güncelleme 01 Ocak 2011, 00:00
İstanbul’da deprem olmayacak

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz yıllarda 8 farklı ülkede belgeselleri çekilen, birçok ülkenin devlet başkanına danışmanlık yapan, bugüne kadar gelecekle ilgili öngörülerinin büyük bir kısmı doğru çıkan Memiş Hoca, 2011 yılı sadece Takvim'e değerlendirdi. Türkiye'yi önümüzdeki aylarda neler bekliyor? İnsanların korkulu rüyası haline gelen deprem 2011'de gerçekleşecek mi? Genel seçimlerin sonucu ne olacak?

Ve merak ettiğiniz daha birçok konuyu Memiş Hoca, sizler için değerlendirdi.
İstanbul'da deprem olacak mı?
2011 yılında 99 depreminin aynısı inşallah olmayacak.
Ancak ufak tefek sarsıntılar yaşanabilir. Bunlar yıkıcı sarsıntılar değil. İnsanlar tedbirlerini aldıkları takdirde rahat ve huzurlu olabilirler.

Dünya 2011 yılında yeni bir savaşa gebe mi? Mesela İran ve Amerika arasında kızışan durum savaşa dönebilir mi?
İran'la 2011 yılında Amerika'nın savaşı söz konusu değil. Ancak İsrail, İran'a tahrik maksadıyla bir saldırı yapabilir. Ama bunun sonunda savaş söz konusu değildir. Filistin'in ise yıldızında yükselme söz konusudur. Dünya ülkelerinin Filistin'le ilgili güzel kararlar alacağına inanıyorum.
Trabzon şampiyon olacak mı?
Vallahi Trabzon'un şampiyon olacağını bilmek için hoca olmaya gerek yok. Başını aldı gidiyor. Ama şampiyon olabilmesi için, bir şansızlığa kurban gitmemesi için de çok dua ediyorum, tesbih çekiyorum.

CİNLER İNSANLARI GÖREBiLiR
Cinler var mıdır?
İnançlı bir insanın böyle bir soru sorması mümkün müdür? Kuran-ı Kerim'in var dediği bir şey için "Var mıdır, yok mudur?" tartışması yapılabilir mi? Kuranı Kerim'in 30'dan fazla ayetinde cinlerden bahsediliyor. Bunun için, bırakın cinlerin inkar edilmesini, "Var mıdır, yok mudur?" diye sorulmasını bile hoş görmek mümkün değil. İslam alemleri cinlerin varlığı üzerine çok şeyler söylemişlerdir. Alimler arasındaki ihtilaflar, cinlerin varlığı hakkında değil, mahiyetleri hakkında ortaya çıkmıştır. Cinlerin varlığını tartışan hiçbir zaman olmamıştır. Kuran 'var' diyorsa, vardır.

Bu varlıklar, insanların durduk yerde uydurdukları, hayali varlıklar mı, yoksa gerçek varlıklar mıdır? Bunlar, tarih boyu insanoğlu tarafından cevabı aranan soruların başında geliyor. Terim olarak cin duyularla idrak edilemeyen, insanlar gibi şuur ve iradeye sahip bulunan, Allah'ın yarattığı bir varlık türüdür.

Cinler insanlar tarafından görelebilir mi?
Cinlerin insanları gördükleri, ancak insanların cinleri göremedikleri kabul edilir. İslam alimleri cinlerin insanlar tarafından görülebilmesi konusunda ayrılığa düşmüşlerdir. Ashab-ı Kiram'dan İbni Abbas'a dayandırılan bir hadise göre, Hazreti Peygamber cinleri görmüştür. Yine Ashab-ı Kiram' dan İbn Mesud'a dayandırılan bir başka hadise göre ise Hazreti Peygamber cinlerle beraber bulunmuştur.
Mutezile mezhebi alimleri ise, Kuranı Kerim'in Araf suresinin 27. ayetine dayanarak, latif cisimlerden oluşmaları sebebiyle cinlerin fiilen görülemeyeceklerini savunur.