Medyumlar bir işe yaramaz

'Ben her şeyi bilirim' iddiasındaki medyumlar nazar ve büyüyü önleyemez. Sadece paranızı alır. Böyle kişilere asla inanmayın. Her şeyi bilen veya kendisine bazı şeyler bildirilen kişi kendini ortaya atmaz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ekim 2010 Güncelleme 13 Ekim 2010, 12:07
Medyumlar bir işe yaramaz

İÇİNDEKİLER

NAZARDAN KORUNMANIN EN GARANTİLİ YOLU NEDİR?
Şudur; Sabah uyandığımızda, evden çıkmadan önce, birer defa Felak-Nas sureleri ve Ayet-el Kürsi'yi okumak. Bu ayetler etrafımızda bir kalkan oluşturur. Böyle kötü niyetli, haset, kıskanç insanlara karşı. O bakışlara, o enerjiye karşı bir kalkan oluşturur. O gün için gelen bakışları engelleriz. Nasıl o kötü enerjiyi, üzerimize gelen bakışları görmüyorsak, o zırhı da kimse göremez. Ama vardır ve bizi korur.

MÜSLÜMAN OLMAYANLAR NAZARDAN NASIL KORUNACAK? O BU AYETLERE İNANMIYOR Kİ?
Adam bizim dinimize inanmıyor diye nazara mı maruz kalacak? Tabii ki hayır. Onların kutsal kitaplarında da bazı dualar vardır. Zaten bütün semavi dinlere baktığımız zaman tek Allah inancı vardır. Devamlı pozitif olmak, herşeyin Allah'tan geleceğine inanmak yeterlidir. Nazardan korunmanın da Allah'tan geleceğine inanmak, herşeyin temelidir. Hayata pozitif bakarlarsa gayrimüslimler de nazar ve büyüden korunurlar.

MUSKA NEDİR? NAZARA KARŞI BİR FAYDASI VAR MIDIR?
Muska tabi işe yarar. Büyük kentlerde ilgi azalmış görülse de Anadolu'da hala daha muska takılır. Aslında o muska nedir, biliyor musunuz? Safran ve misk mürekkebi ile yazılan Felak, Nas sureleri ve Ayet-el Kürsi muska olarak taşınılabilir. Bu muskanın taşıyan kişiye faydası vardır. Nazardan da korur. Safranın özelliği nedir? Niye safran kullanacağız, ona da açıklık getirelim... Duaların yanı sıra safran bitkisinin yaydığı çok pozitif bir enerji vardır. O da etkilidir. Safranın çok büyük bir özelliği var: Hangi tarihte ekilirse ekilsin cuma veya pazartesi geceleri çiçek açar. Bunun neden böyle olduğu daha çözülebilmiş değil.

DUALI SU İÇEREK NAZARDAN KENDİMİZİ KORUYABİLİR MİYİZ?
Kur'an okumanın yanı sıra ayda-iki ayda bir, bahsettiğimiz iki sure ile bir ayeti safran mürekkebi ile beyaz bir kağıda yazıp, suya bırakmak gerekir. Mürekkep bitkisel olduğu için hemen çözülür ve suya karışır. O suyu aile fertleri ile beraber içmek içimize olağanüstü pozitif enerji yayacaktır. Gözden, nazardan, büyüden de bizi korur. Mürekkepli suyu kirlenmiş kabul etmeyin. Safran yimeklere de katılan bir bitkidir. Pilava, zerdeye katılır mesela... Mürekkebi de bitkisel olduğu için içilmesinde hiçbir sakınca yoktur.

MUSKA İNSANI KORUR MU? İYİ MUSKACI NASIL BİR İNSANDIR?
Muska tabii ki korur insanı. Mesele, işini iyi niyetle yapan kişiyi nereden bulacağız? Ne yazık ki işin ticaretini yapanlar var bugün piyasada. Hem de yüzde 90'ı diyebilirim.. Size Ayet-el Kürsi'yle, Felak-Nas'ı yazmak için hiçbir külfet gerekmez. Size bir şey karşılığı muska yazıp veriyorsa güvenmeyin. Hiçbir şey istemeden muskayı yazıp veriyorsa o insana inanabilirsiniz. Evet, para talep etmeyecek. Çünkü Allah'ın ayeti satılamaz, satın alınamaz. Böyle birine de zor rastlanır herhalde.. Allah'ın ayeti yazılıyorsa kesinlikle onun bir karşılığı olmaz. O içten gelen bir şeydir. Parayla alınıp satıldığı zaman hiçbir özelliği kalmaz. Parayla yazdırılan muskanın etkisi olmaz mı? Tabi etkisi olur ama, satılmaz Allah'ın ayetleri...

PİYASADAKİ MEDYUMLAR NAZARI, BÜYÜYÜ ÖNLEYEBİLİR Mİ?
Hayır önleyemez. Ama maalesef bu kişiler o kadar çoğaldı ki neredeyse sektör haline geldi medyumluk işi... Ben yakın çevreme de hep aynı şeyi söylerim. Bir insanın medyum olup olmadığını anlamak çok kolaydır. Herhangi bir romanın bir sayfasını yırtıp cebinize koyun. Eğer medyum, cebinizde ne yazdığını biliyorsa inanın. Yoksa asla ve asla inanmamak gerekir. Medyum herşeyi bilen demektir. Cüzdanınızda sakladığınız bir sayfanın içindekileri okuyabiliyorsa ben ona inanırım. 'Ben her şeyi biliyorum' diyen kişiye asla ve asla inanılmasın. Bir medyum asla böyle konuşmaz. Kendini ortaya atmaz.

KEM GÖZLÜLER TRAFİK KAZASI YAPTIRIR MI?
Tabi yaptırır. Kesinlikle yaptırır. Kazayı önlemenin çaresi yine dua okumaktır. Peki iyi şoför olmak ve kurallara uymak da gerekmez mi? Mutlaka gerekir. Ama dünyanın en iyi şoförüdür, durduğu yerde arkadan gelen acemi şoför adama vurur. Hiçbir suçu yok ama nazar o kazayı yaptırır. Kazalar tekrar ederse ne yapalım? Kurban kesmek lazım. Ne ilgisi var? Şöyle, kandaki enerji.. Cenab-ı Allah 'Ben kurbanı bedel olarak kabul ederim' diye belirtmiştir. Aynı Hazreti İsmail gibi. 7 yaşına geldiğinde kurban edilecekti. Allah koçu onun canına bedel olarak kurban verdi. Bugüne kadar kutladığımız Kurban Bayramı'nın da anlamı budur. Kurban, kazayı-belayı savar.

AT NALI UĞUR GETİRİR
Nazar için bazı yerlerde at nalı kullanılıyor. İşyerini kapısına çakıyor adam at nalını... O başka, at nalı uğur getirir... O yüzden kullanılır. Ama onu da yanlış biliyoruz. Mesela at nalını aktardan nalburdan alma değil, tesadüfen yolda bulmuş olmalısınız. Kullanılmış ve yolda bulunan bir nalın uğur getirdiğine inanılır. Yoksa gidip nalı almakla hiçbir yarar elde edemeyiz. O nalın bir sahibi var. Gariban at... Dört nalı var, hayatı boyunca yük altında eziliyor.. İşte o nal faydalı ve uğurlu..