Maaş ve arabaya nazar değer

Hayatı altüst eden kötü nazardan aile fertleri gibi mal ve eşyanız da zarar görebilir. İşyerindeki kariyeriniz, maaşınız, hatta binbir güçlükle aldığınız arabaya bile nazar değer. Sürekli sizi gizlice izleyen bir çift kem göz mutlaka vardır

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ekim 2010 Güncelleme 13 Ekim 2010, 12:05
Maaş ve arabaya nazar değer

İÇİNDEKİLER

Olmadık zamanda başımıza gelen felaketler, günübirlik sıkıntılar, hiçbir neden yokken karşılaştığımız güçlüklerin önemli bir bölümü nazardan kaynaklanır. Siz ne kadar çaba harcasanız da başınıza gelebilecekleri engelleyemezsiniz. Adeta sizi içine çeken gizli bir tuzak vardır. Çevredeki kötü niyetli kişilerin yaydığı, zaman zaman size yönelttiği olumsuz enerjiden kaynaklanan bu güce nazar diyoruz.
Celalettin İpekbayrak'la nazarı ve insan hayatındaki yansımalarını konuştuk.
Nazar nedir?
Nazar aslında hassas insanların beyin gücüdür. Çünkü en güçlü enerji, insan beyninin yaydığı olumlu ya da olumsuz enerjilerdir. Bilimsel olarak da ispatlanmıştır.
Beynin yaydığı enerji dalgalarının bir insanı, sadece insan değil, bu bir hayvan da olabilir, güzel bir eşya da olabilir, etkilediği biliniyor.
Kısaca nazar beynin yaydığı olumsuz enerji dalgalarıdır diyebiliriz.

Herhangi bir eşyaya da nazar değer mi?
Aynen insan gibi eşyaya ya da mala da kem nazar zarar verebilir. Haset biri bakarsa o eşya zarar görür.

Bakan kötü niyetli kişi mi olmalıdır?
Evet, o kişiler kötü niyetli kişilerdir. O kötü niyetli kişinin negatif beyin gücünün bize yansımasıdır nazar.

Kime nazar değer? Mesela yakışıklı bir gence ya da çok güzel bir kadına mı?
Yok, mutlaka yakışıklı olması gerekmez. Adam ahım şahım yakışıklı olmaz da yıldızında bir çekicilik vardır. Kız çok güzel olmayabilir ama cazibelidir. Çekicidir. Kendine güveni olan birisini, yakışıklı veya güzel olmasa bile başkaları kıskanabilir. İşte o kişiye nazar değebilir. Zaten güzellik, yakışıklılık izafidir. Birine çok güzel gelen bir kadına kimi 'Aaa, bu mu' diyebilir.

Başka nelere nazar değer?
Adam çok para kazanıyorsa çevresinde kıskanılır. Zenginse serveti göz kamaştırır, nazara uğrar. Veyahut çok zengin olmaz da başka konuda çok başarılıysa yine kıskanılır. Böyle insanlara çevresinde bazıları hasetle bakar. Bu itibarla herkese nazar değebilir.

İş arkadaşları ve ticari rakiplerinin nazarı mı değer?
Onların da olur, başkasının da... Hiç alakası olmayan kişilerin bile nazarı değer. Adam mesela çok başarılıdır, herkesin gözü üzerindedir. Herkesle de iyi geçinir. Ama eşinin mahalledeki arkadaşları onu kıskanıp nazara uğratabilirler. Kadın, 'Benim kocam neden onunki kadar başarılı değil' veya 'Niye onun kadar çok para kazanamıyor' düşüncesiyle olumsuz bakabilir. O kadının da hiç alakası olmadığı halde çok para kazanan adama nazarı değer.

Arabaya da nazar değer mi?
Tabi değer. Çok lüks bir araba alırsınız veya orta halli de olabilir, ama çevrenizdeki birileri onu kıskanır. İçten içe kıskançlıkla, hasetle bakar. O arabaya nazar değer.

Ne yapacağız peki arabayı kurtarmak için?
Biz de gelenektir biliyorsunuz. Ne yaparız, yeni bir ev aldığımız zaman, yeni bir araba aldığımız zaman... Yeni bir evlilikte veya çocuk doğduğu zaman, hemen kurban keseriz. Nazarı önlemek için yaparız bunu.
Bundan sonra olabilecek bazı kritik durumları önlemek için... Daha doğrusu olabilecek kötü bir şeye karşı kan akıtırız. Kurban, olabilecek kötü şeyi bozar.

Nazar herkese değer mi?
Nazar herkese değebilir. Mutlaka bir başkasının kıskanabileceği özelliklere sahibizdir. Eşya veya mala, arabaya, imkana sahibizdir. Bunların hepsine nazar değebilir.

Kimin nazarı değer? Nazarı değecek kişiyi biz anlayabilir miyiz?
Herkesin nazarı değer. Daha çok kıskanç haset insanların nazarı değer. Ama mutlaka kötü niyetli olmak gerekmez, bazan iyi niyetle bakıldığı zaman dahi nazar değebilir. Mesela bir çocuğu seviyorsunuz, adettendir 'Maşallah, Allah esirgesin' dememiz lazım. Yani kıskanarak değil de severek bakmak lazım. İçten gelen bir sevgiyle...

Nazarı değen kişi bunu bilir mi?
Tabi tabi bilebilir. İyi niyetli olup da nazarı değenler de bunun farkındadır. Onun için bir şeye çok istekli baktığı veya sevdiği zaman hemen 'Allah esirgesin, Allah bağışlasın' demelidir. Allah'ın adını zikretmekte büyük fayda vardır.

Nazar boncuğu ne işe yarar? Bir faydası var mıdır?
Var. Şöyle ki, ilk göze çarpan o rengarenk boncuk olduğu için, alacalı, parlak olduğu için faydası var. Çok insan nazar boncuğu üzerinde iken, ya da arabasında veya evinde iken durduğu yerde o nazar boncuğunun çatladığına, paramparça olduğuna şahit olmuştur. O bakışları üzerine çekme özelliğine sahiptir. Yoksa boncuğun veya taşın kerameti yok. Başka bir özelliği de yok. Gözü aldatmak için kullanırız nazar boncuğunu. Birden ilk o göze çarptığı için negatif enerjiyi üzerine çekebiliyor. Kötü niyetli kişinin bakışı ister istemez ona odaklanıyor. Böylece o boncuğu çatlatıyor.


GÖZE' KARŞI FELAK VE NAS SURESİ
Felak ve Nas sureleri nazara, göze karşı indirilmiştir. Göz, nazar, büyü...
Bunlara karşı indirilmiştir. En iyi çözüm yolu bu süreleri okumaktır.
Felâk Sûresi:
Kul e'ûzü birabbilfelak. Min şerri mâ halak. Ve min şerri gâsikın izâ vekab.
Ve min şerrinneffâsâti fil'ukad. Ve min şerri hâsidin izâ hased.

Nas Sûresi:
Kul e'ûzü birabbinnâs. Melikinnâs.
İlâhinnâs. Min şerril vesvâsil hannâs.
Ellezî yüvesvisü fî sudûrinnâs.
Minel cinneti vennâs.