Sözleşmeli öğretmenin vergisi devletten

Son toplu görüşmelerde sözleşmeli olarak çalışan öğretmenler de büyük haklar kazandı. Öğretmenlerin ödediği Damga Vergisi kaldırılacak, aile yardımı yapılacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Eylül 2010 Güncelleme 13 Ekim 2010, 10:59
Sözleşmeli öğretmenin vergisi devletten

İÇİNDEKİLER

Hükümet ile yetkili sendiklar arasında yapılan imzalanan mutabakat metni ile 4/B statüsünde çalışan sözleşmeli öğretmenler de yeni haklara sahip olacak. Sözleşmeli öğretmenlerin her yıl sözleşmelerinin yenilenmesinde alınan Damga Vergisi kaldırılacak ya da bu vergi MEB tarafından ödenecek.
Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen bir çalışmaya göre; 4/B'li sözleşmeli personele aile yardımı ödeneği verilecek.

Sözleşmeli personele her ne şekilde olursa olsun menfaat karşılığı çalışmayan veya herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan aylık almayan eşi ve çocuklarından her biri için gösterge rakamının (72'nci ay dahil olmak üzere 0-6 yaş grubunda yer alan çocuklar için bir kat artırımlı) aylık katsayısı ile çarpılması sonucu elde edilecek miktar üzerinden ödenecek.

Sözleşmeli personel, çalışmayan eş için 89.17TL, 0-6 yaş arasındaki her bir çocuk için 29.72, 6 yaşından büyük çocuklar için ise 14.86TL alacaklar. Bu arada sizden sorular da gelmeye devam ediyor. İşte bugünkü sorularınız ve cevapları...

Ali Bey, 12 yıldır öğretmen olarak çalışıyorum. Uzman öğretmenlik sınavı açılacak mı? T.A.
TBMM gündeminde bulunan 3797 Sayılı Kanun'da değişiklik öngören düzenlemenin yasalaşmasını mütakip MEB uzman öğretmenlik sınavı açacak. Sanırım bu sınav 2011 yılında gerçekleşecek. Siz uzmanlık sınavına şimdiden çalışmaya başlayın .

Sözleşmeli öğretmen olarak görev yapıyorum. Öğretim yılına hazırlık ödeneğinden yararlanabilir miyim?
Merakımı giderirseniz sevinirim.
Kadrolu öğretmenlere ödenen öğretim yılına hazırlık ödeneği aynı esas ve usuller çerçevesinde sözleşmeli öğretmenlere de ödenmektedir .

Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında 3 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra naklen Tarım Bakanlığı'nda genel idari hizmetler sınıfına bir göreve atanan bir öğretmen tekrar öğretmenlik mesleğine nasıl atanır?
Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında öğretmen olarak adaylığı kaldırılanlar, KPSS 10'a katılmadan kurumlarından muvafakat almaları kaydıyla kurumlar arası yeniden atama biçimde naklen tekrar öğretmen olarak atanırlar.

Eğitim fakültesi fen bilgisi öğretmeliği mezunu olan bir kişi aynı zamanda fen edebiyat fakültesi biyoloji bölümü mezunu olması durumunda her iki alana da başvuru yapabilir mi?
Öğrenimleri birden fazla alan öğretmenliğine kaynak olanlar, bu alanlardan yalnızca birisini tercih etmek suretiyle başvuruda bulunabilirler.

Özel eğitim öğretmenliği mezunları öğretmen alımlarında, görme engelliler sınıfı öğretmenliği, işitme engelliler sınıfı öğretmenliği veya zihinsel engelliler sınıfı öğretmenliği alanlarına ayrı ayrı başvurabilir mi?
Öğrenimleri birden fazla alan öğretmenliğine kaynak olanlar, bu alanlardan yalnızca birisi için başvuruda bulunabileceklerinden, bu öğrenim mezunları lisans öğrenimleri sırasında almış oldukları kredilerinin en az yüzde 30 hangi alanda almışlarsa o alana başvurmak suretiyle tek tercih yapmaları gerekir.

Personel Seçme Sınavı'na girmeden öğretmenlik mesleğine atanılabilir mi?
Devlet memuriyetinde adaylığı kaldırılmış olup da, bu görevlerinden ayrılanlar KPSS 10 sınavına katılmadan açıktan ilk atamalara ayrılan kontenjan sınırlığında resmi eğitim kurumlarına öğretmen olarak atanabilirler. Açıktan ilk defa öğretmenliğe atanacaklarda, fiilen memuriyetteki hizmet süreleri esas alınarak tercihleri doğrultusunda atamaları yapılır.