TAYFUN ER

TAYFUN ER

Tarihi 14 Ağustos 2017

Beklemek lazım

Beşiktaş hakkında bu sezon için değerlendirme yaparken, öncelikle "Hangi Beşiktaş" dememiz gerekiyor. Çünkü bu takıma yeni dört oyuncu daha gelecek. Dolayısıyla bambaşka bir çehreye de kavuşmasını bekliyoruz.
Mevcut kadroya göre değerlendiğimizde, kronik olarak ilk yarıda sahada olmayan Beşiktaş'ı izledik yine. Tek farkı Pepe'nin oyun zekası ve becerisiyle son anda gelen gol oldu. Onca yıl Real Madrid'de oynamak için ekstra bazı meziyetlerin gerektiğini gösterdi.
Beşiktaş'ın iyi, göze hoş gelen ve sonuç alan şekilde oynaması hızlı oynamasına bağlı. Beşiktaş pahalı bir spor araba, hız yaparsa kalitesi ve farkı ortaya çıkıyor.
Beşiktaş'ın hücum gücü Oğuzhan ve Quaresma'nın iyi oyununa bağlı.
Oğuzhan'ın oyuna hiç bir katkısı olmayınca Beşiktaş kurgulu oyun yapamıyor. Talisca da stili gereği oyunun büyük bölümünde sahada yok, genel olarak sadece şut atarken görüyoruz. İlk yarıda şut atamadı ama tek bir pozisyon yarattı.
Babel çizgide saklanıyor gibi oynamaya devam ediyor. En iyi ihtimalle topu sağa çekip şut atıyor, o da yoksa Babel de yok oluyor. Bu gidişle Lens, öncelikle Babel'in yerini alır.
Atiba'nın gücü her geçen sezon düşüyor. Top çıkaramama sorununa bir de güçsüzlüğü eklenmeye başlayınca ciddi bir ön libero sorunu çıktı.
Atiba'nın yerine mutlaka alternatif birisi lazım.
Beşiktaş lige hazır değil, umarız yeni transferlerle havasını bulur. Bu oyun ligi sürüklemek için yeterli değil çünkü.
Antalyaspor iyi değil, Rıza Hoca'nın varlığı büyük avantaj ama yaşlanan Eto'o ile işleri zor. Cüneyt Çakır'ı sevmem, geçmişteki günahlarının bedeli olarak Beşiktaş'a havadan penaltı vermesini değil adil olmasını istiyorum.

MAÇIN EN iYiSi PEPE
Klasıyla göbekte sigorta olacağını gösterdi.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ OĞUZHAN
Tel tel döküldü. Lige kötü başlangıç yaptı.