TAYFUN ER

TAYFUN ER

Tarihi 27 Mayıs 2017

Alışacaksınız beyler!

X'in Cumhuriyet'i dönemi bitti artık Cumhuriyet'in Beşiktaş'ı da var ve 100 senedir X ve Y'nin kayıkçı kavgası dışında, bu sahte kavga dışında bir gerçek ortaya çıktı: Adı Beşiktaş, üç hecelidir ama tek bir nefeste söylenir.
Artık 100 senelik oligarşinizin bittiğine alışacak ve ağlamayacaksınız.
Artık bu ülkeyi babanızın çiftliğini sürer gibi süremeyeceğinizi de anlayacaksınız.
Biliyorum kolay değil, tek emirle şampiyon olmaya alıştınız ama o devirler bitti. Ses beyninizde yankılansın ve kafanıza iyice sokun diye bir daha söyleyeyim: BİT-Tİ!

DOSYALAR AÇILACAK
100 senedir en başta emeğini ve ekmeğini masa başında çaldığınız diğer takım sporcuları başta olmak, bütün rakip taraftarlara öncelikle koskocaman bir özür borcunuz var.
Bu çaldıklarınız özürle kapanmaz ama bu daha ilk adımı olacak. Gün gelecek 100 senelik bütün dosyalar raftan inecek ve tek-tek yaptıklarınız anlatılacak ama tek ve tek.
Fıtratınızda olmayan haksızlıklara karşı çıkmayı öğreneceksiniz çünkü hayat ve zaman size bunu öğretecek.
Yıl 2017, 1940'larda, 1970'lerde hatta 1990'larda olmadığınızı öğrenmek zorunda kalacaksınız.
Başkanınız paralanırken korkudan sesinizi çıkartmadınız, ona da biz karşı çıktık hem de en başta ve en yüksek sesle. Her gelenin, her güçlünün bayrağını salladığınız için haksızlığa ve kanunsuzluğa karşı çıkmak size çok yabancı.

HİÇ KABUL ETMEDİNİZ
Orhan Veli'nin dediği gibi sizin işiniz de kolay değil çünkü gerçekten de ciğerciniz kedisi olmak öncelikle çok güçlü bir sindirim sistemi ister.
Başbakan eliyle şampiyon olmanız sonucu dikilen o sahte apoletler sökülecek.
Bu ülkenin her takımının sizinle eşit olmasına alışacaksınız. Normali bu değil mi bu ama siz bunu hiç kabul etmediniz ki!
"Asarım, keserim, döverim, emrederim olur; biz ne dersek o olur" yüz senedir alıştığınız düzen bu çünkü.
Değişiyor ve daha da değişecek. Bu ülkenin evlatlarının hangi takım formasını giyerse giysin eşit ve aynı haklara sahip olduğunuzu bugün Beşiktaş yarın başka takımlar size öğretecek.
Bu demokrasiyi popüler spor futboldan başlayarak bu ülkenin yoksul halkı, şemsiyenizin altında her tür terbiyesizliği yapanlar dışında kalan alın teriyle kazanan sporcuları size bunu takır takır öğretecek.

ÇÖP SEPETİNE GİDECEK
Öğrenmeye direnenler de zalimlerle birlikte tarihin çöp sepetine gidecek.
İşte o zaman liseli kızın hatıra defterine yazdıkları seviyesinde yazıp da bir ömür durumu idare edemeyeceksiniz.
Asıl korkunuz da bu yani kurulan bu sahte çarkların kırılması ve foyanızın meydana çıkması.
Yıl 2017 beyler, sırça köşklerde efendilerinizin arkasına sığınıp sağa sola taş atmadan insan ve yazar gibi yazmasını ve konuşmasını da öğreneceksiniz.