TAYFUN ER

TAYFUN ER

Tarihi 11 Aralık 2016

Kritik galibiyet

Beşiktaş maça Aboubakar sağ açık, Olcay sol açık ve Tolgay yerine de Necip'le başladı.
Uzun zamandır söylediğimiz Tolgay dolayısıyla kırılgan orta saha sorunu yerine, hele Batalla varken Necip doğru tercihti. Beşiktaş Olcay'ı sol kanattan, Aboubakar'ı ise Oğuzhan vasıtasıyla defans arkasına kaçırarak gol atmayı düşünmüş. Maçın kaderi Oğuzhan'ın paslarına ve Bursaspor'un beyni Batalla'nın, başta Necip olmak üzere durdurulmasına bağlıydı.
Bursaspor, süper emekli Gökhan Gönül'ün zayıf halka olduğunu bildiği için ataklarını kendi soluna yığdı.
Necip gayet iyi oynuyordu ki klasik hastalığı depreşti ve yine anlamsız kart gördü. Atılmamak için kart sonrası vitesi boşa aldı. Böylece Bursaspor orta sahada güçlendi. Olcay'ın durumu malum, kapasitesi bu kadar. Çocuğa kızmak saçma. Maça başlarken 2. yarıda olmayacağını artık herkes biliyor. Oyundan çıkması ise takıma hep iyi geliyor. İlk yarıda sahada olmayan Cenk, 2. yarıya nispeten iyi başladı. Cenk kadar gol atmadığı zaman takımına katkı yapmayan futbolcu görmedim.
Cenk'e kızıyorum çünkü hiç bir şey yapamıyorsan defansa basarsın, adam kovalarsın. O ise markajdan kaçmak için bile sağa sola deplase olmuyor. Penaltı attırmak için sahada bir oyuncu tutmak anlamsız bir lüks. Biz Beşiktaşlıyız: İlk penaltı tartışılır, ikincisi ise tartışmasız penaltı. Beşiktaş çoğu maça göre daha baskılı oynadı. Gomez'den sonra golcü eksikliği çok fazla göze batıyor. En acil ihtiyacı ise hızlı bir sol açık. Quaresma da olmayınca Beşiktaş kanatsızdı. Bütün hücum girişimleri ortaya sıkıştı. Tolgay, Cenk ve Olcay oyuna sonradan girecek futbolcular. İlk yarıyı kazasız geçip, gol ihtiyacında sahaya sürülmeli. Necip, Oğuzhan, Atiba ve Tolgay iyi oynadı.
Sahanın en iyisi olan Marcelo, önce Deniz'i sonra Necid'i oynatmadı hem de Gönül'ün açıklarına kademe yaptı.