Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 22 Eylül 2017

Ekranların bitirdiği gençlerimiz...

Selda hanım televizyon programları, bilerek veya bilmeyerek pek çok gencin mahvolmasına neden oluyor. Kaynana Semra'nın oğlu uyuşturucudan ölmüştü hatırlarsanız. Ve şimdi aklıma gelmeyen pek çokları... Şimdi de köyde yetişmiş bir delikanlı fuhuş tuzağında polise hesap veriyor. O anacığı ne halde düşünemiyorum bile! Altını çizerek söylüyorum, o programlardan bazıları aile mevhumunu ve toplumumuzu yerle bir etmek için dış mihraklardan emir alıyorlar. Rumuz; T.B.

S.U. CEVAP; 'Dış mihraklar' şüphenizi abartılı buluyorum ama neden olmasın? Milli birlik ve bütünlüğümüzü yok etme gayretinden çok, 'reyting' gibi şahsi menfaatler söz konusu bence. Ne kadar rezillik, o kadar izlenme oranı! Hele de köyünden çıkıp direkt bu çılgınlığın içine düşmüşse? Yapmamız gereken, evlatlarımızı kontrol altına alacağız ve son derece bilinçli bireyler olarak yetiştireceğiz. Ne de olsa kimse kimseyi ekrana silah zoruyla çıkartmıyor.

EVLENMESİNİ İSTEMİYORUM
Selda abla 24 yaşındayım, babam benimle aynı yaşta bir kızla evlenme hazırlıkları yapıyor. "Ya ben, ya o" diyeceğim ama korkuyorum kızın tarafını tutar diye. Ne yapmalıyım, acaba kızla konuşup uyarsam mı? Veya direnirse saçını başını mı yolsam? Rumuz; Balkız

S.U. CEVAP; Babanın yaşını yazmamışsın ama 12 yaşında evlat sahibi olamayacağına göre en az 50... Yani "Sen ne yapıyorsun arkadaş?" diye sorgu sual edilecek yaşta. Tabii sen sormayacaksın bunu, aile büyüklerin devreye girecek ve vazgeçirecekler... Hem sen kimi yoluyorsun bakayım, yazık değil mi elin kızına da?