Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 7 Eylül 2017

Meğer dolandırılmışım!

Dikkatli okurlarım hatırlar, bu köşede Fatih Yıldırım isimli bir askerimizden şüphelendiğim için özür dilemiştim.
Fakat sonradan öğreniyorum ki Fatih Yıldırım gerçekten üç kağıtçıymış! Sizlerin de aynı hataya düşmemeniz için olayı kısaca özetliyorum; Temmuz ayının 25'inde (tam da cep telefon faturamın ödeme günü) bu zat beni aradı ve "Nusaybin/Bayraktar Karakolunda vatani görevini yaptığını ve o gün kendi cep telefonu yerine yalnışlıkla benim borcumu ödeğini" söyledi. Türkcel ödemeyi onaylayınca, ben de çocuğun verdiği Özge isimli kız arkadaşının (!) iban numarasına parayı yolladım.
15 gün sonra Turkcell aradı ve "Temmuz faturanıza yalnışlıkla ödenen tutar geri çekilmiş, borcunuzu ödeyin, hattınızı kapatıyoruz" dedi.

BEN DE SEVGİLİSİYMİŞİM!
Aynı gün Bodrum/ Halk Bankası Müdiresi Özge Apaydın diye bir hanım aradı, hani benim hesabına para yolladığım isim... Meğer aynı şekilde onu da dolandırmış bu Fatih efendi. "Selda isimli sevgilim para yollayacak, sizin hebabınıza geçse, siz bana yine telefon üzerinden yollar mısınız, burası kışla bankamatik filan yok, o yüzden" demiş. Özge hanım sonradan tuzağa düştüğünü anlayınca, mesleki yetkisiyle bana ulaşmış. Şimdi her ikimiz de bulunduğumuz kentteki savcılıklara suç duyurusunda bulunduk. Bu arada Turkcell'imizi de uyarmadan geçmeyelim...
Bu tür yalnışlıkla para ödemelerinde lütfen müşterinizi uyarın, "Adam bir ihtimal dolandırıcı olabilir ve yatırdığı parayı defalarca geri çekme hakkına sahiptir!" deyin. Bekliyoruz bakalım, uyanık Fatih binlerce hesabı boşaltıp ne zaman ortadan yok olacak?