Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 18 Ağustos 2017

Tek çocuk sorunu...

Selda abla, 10 yaşında bir oğlumuz var. Üstelik iki ailenin tek torunu. Çok istememize rağmen başka çocuğumuz olmadı. Bu yüzden fazla şımarık büyüttük. Yetişkin olduğunda karakteri nasıl olacak merak ediyorum. Şimdiden arkadaşı yok. Çok geçimsiz. Bize yaptığı kaprisleri çevresine de yapıyor ve hiç sevilmiyor. Bazen diyorum ki, "Neymiş bu 'tek çocuk' sorunu yahu, bir ailenin hayatını bu kadar mı etkilermiş?" Rumuz; Feridun Ka.

S.U. CEVAP; Buldumcuk aile tarafından 'boğulmak' suretiyle yetiştirilen çocuk çeşidine biz 'tek çocuk' diyoruz. Yani korkularınızda haklısınız. Bir dediği iki edilmeyen bugünün 'şımarık veledi' maalesef ilerinin hiçbir dediğini dinletemeyen ve bu yüzden bunalımlara sürüklenen insanı olmaya adaydır. Ama ben şöyle bir çözüm bulmuştum oğluma; 17 yaşına kadar, evde ondan başka 7 kardeşi daha olduğunu hissettirecek biçimde davrandım! Mahallecek faydasını da gördük.

İSTEKLERİ BİTMİYOR
Benim eşimle sorunum var. Çocuk doğduktan sonra başladı. Lohusalık döneminde kendisine yardımcı olmamakla suçluyor. Bütün gün işteyim, eve yorgun geliyorum. Kendisini aldığımda sesini duymazdım, şimdi çok sinirli. Rumuz; Yalın

S.U. CEVAP; Genelde tek taraflı hamile kalınıyor olabilir ama çocuk ikinizin ortak mahsulü hayatım... Ayrıca ne mana, "Karımı aldığımda, karım doğurduğunda..." Sanırsın kadıncağız raf ömrünü tamamlamış konserve... Siz erkeklerin en büyük hatası bu zaten. İşinize geldiğinde 'biz', yan çizmeye karar verdiğinizde "sen!" Bak beni getirme oralara, karını -çocuğunu bağrına bas ikisine de sahip çık.