Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 29 Mayıs 2017

Taraflı hakem annelik!

Gelinim, oğlumu kötülüyor sonra da kendisine hak vermemi istiyor. Bir keresinde 'hadi hep oğlumdan yana çıkmayayım' düşüncesiyle, 'haklısın, oğlum halt etmiş' dedim, yemedi içmedi çocuğa yetiştirdi. Sonra oğlum üstüme yürüdü, devreye babası girdi olay büyüdü, biz kocamla boşanmanın eşiğine geldik. Kocama göre, oğlumu uzaktan kumandayla idare ediyormuşum! Ne yapayım, insan büyüyüp yetiştirdiği, canı gibi sevdiği çocuğunu korumak istiyor. Rumuz; Meliha

S.U. CEVAP; Bütün kaynanalar şunu kafamıza kazıyacağız; Gelinlerimizi de bizim gibi analar doğurdu! 'Evladı uzaktan kumandayla idare etmek' ise, onları kişiliksiz, bizleri de ukala ve çekilmez yapar unutmayalım. Sizin durumunuzda geriye tek şık kalıyor; çocukları karşınıza alıp diyeceksiniz ki, "Meselelerinizi kendiniz çözün, benden hakemlik beklemeyin, Hiroşimalara ramak kalmış bir dünyada hayatınızı kıytırık şeylerle cehenneme çevirmeyin ve beni de kavganıza dahil edip 40 yıllık kocadan etmeyin!"

EROS'U YANLIŞ BİLİYORSUNUZ!
Selda hanım geçenlerde köşenizde 'aşk tanrısı Eros'u yanlış anlattınız. Eros belirttiğiniz gibi çocuk bedeninde yaratılmamış. Yetişkin bir erkek. Göbeği yok, hatta adaleli bir vücuda sahip. Hatırlatmak istedim. Rumuz; Can C.

S.U. CEVAP; Tek derdi Eros'un şekli şemali olan canım okurum, Allah size başka zeval vermesin. Ama lütfen beni de yabana atmayın; öncelikle hayatım boyunca yaşadığım 2 büyük aşk sonrası kendisini gayet iyi tanırım. Ayrıca akademide 5 yıl sanat tarihi dersi gördüm ve mitolojideki tanrılar dahil tümünün kıvrımlarına aşinayım affedersiniz. Tabii bana en sevimli gelen, Eros'un çizgi karakteri ve minik heykelcikleri... 'Daha masum bir aşkı' temsil ettiği için olabilir mi?