Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 1 Temmuz 2016

Her bayram kahroluyorum

Dört yıl önce trafik kazasında 'anne, baba ve ablasını kaybetmiş' biriyim. Tahmin ettiğiniz gibi her bayram kahrolurum. İçimden yollara çıkıp bütün sürücüleri uyarmak gelir, "Hızlı gitmeyin, önünüzü görmeden sollama yapmayın" filan. İşte yine bayram geliyor ve şu an hayatta olan pek çok insan ölecek. Bir sürü çocuk benim gibi öksüz ve yetim kalacak. Trafik canavarını durduracak insan olmayı o kadar çok isterdim ki? Şimdiden bayramınız kutlu olsan. Rumuz; Özlem

S.U. CEVAP; Başın sağ olsun evlatçığım, Allah sabır versin. Sözünü ettiğin 'trafik canavarına karşı alınacak tedbirlere' gelince, üzgünüm ülkemizde hiç birinin umursanacağını sanmıyorum.

HAYAL ÖTESİ AMA
Belki her sürücünün yanına bir polis memuru oturtursak kazaların önüne geçebiliriz. Tabii o memurun, "Bas gaza kaptan, asfaltları ağlatalım" demeyeceği de ne malum? Velhasıl önce beyinlerimizin değişmesi gerekiyor.

MUTLU EVLİLİĞİN FORMÜLÜ
Selda hanım, üniversiteyi bu yıl bitirdim, yakında evleniyorum. Uzun süredir 'mutlu evlilik formülünü' araştırıyorum. Konuyla ilgili sizin yazılarınıza da rastladım internette. Daha çok aşk evliliğinden yanasınız. Aynı fikirdeyiz. Ama başka konularda uyumlu olmak da gerekmez mi? Rumuz; Feryal

S.U. CEVAP; Mutlu evlilik formülü mü? Siz deyin ilaç terkibi, ben diyeyim aşure. Yani ille de birden fazla malzemenin harman olması gerekiyor. Aşk bunlardan sadece bir tanesi. Bu arada, 'kafada bahar yellerinin estiği' eski dönem yazılarımı okumuşsunuz. Tabii ki ilk adım aşk ama diğerlerini de es geçmeyin.