Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 1 Haziran 2016

Ağır vaka mıyım?

Selda hanım 22 yaşındayım. Çok çekingenim. Arkadaşlık kuramıyorum.
İnsanlarla hiçbir şeyimi paylaşmıyorum.
Anlatırsam, arkamdan konuşacaklarını, alay edeceklerini düşünüyorum. Okulda beğendiğim kızlar var ama yanlarına ancak ders bahanesiyle yanaşıyorum.
Bazılarına isimsiz mesajlar attım, terslediler. Aslında yakışıklı sayılırım. İki kez psikoloğa gittim, bir sürü şey önerdi, başaramadım. Rumuz; Ruhan

S.U. CEVAP; Her ne kadar bu köşede, tecrübelerim ışığında ahkam kessem de; bir psikiyatr ve sosyolog edasıyla sizleri bilimsel olmayan yöntemlerle yanlış yönlendirmekten korkarım, bilirsiniz.

TEK ÇARE UZMAN TEDAVİSİ
Anladığım kadarıyla senin durumun biraz bu kapsamda. Lütfen ve lütfen bir psikiyatra başvur. Tabii seni korkutmasın, düzelmeyecek bir şey değil. Bana da sık sık yazabilirsin, ne de olsa erkek çocuk annesiyim.

Keşke akraba olsaydık
Selda abla annem senin için diyor ki, "Ayol o kadına akıl danışılır mı, kadının yüz ifadesi çok sert, insanı dövermiş gibi!" Ama şimdi köşenizin hastası oldu, her gün okuyor. Bizim ailecek çok şükür derdimiz yok ve çok neşeliyizdir. Sadece yazmak istedim. Belki de yayımlamazsınız. Sizi çok seviyoruz, keşke akraba filan olaydık. Rumuz; BALKIZ

S.U. CEVAP; Annen haklı, yüz ifadem biraz 'oraya gelirsem döverim' şeklinde ama yemin ederim hayatım boyunca kimseye el kaldırmadım. Tabii çocukken dövdüğüm oğlanlar hariç.
Kimi misketimi çalardı, kimi mahallelinin ufaklıklarına baskı uygulardı. Şimdiyse melek gibiyim hamdolsun ve özellikle siz hemcinslerim için buradayım. Valla çıkın gelin beklerim.