Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 29 Nisan 2016

Moralim bozuluyor!

Selda abla ben yürüme engelliyim. Bu haftayı bize ayırmış büyüklerimiz. Pek çok etkinliklerle sesimizi duyurdular sağolsunlar. Ama bizim için en önemlisi psikolojimiz. Malum çok alınganız ve çok çabuk moralimiz bozuluyor. Benim insanlardan istediğim bizi gördüklerinde şaşırmasınlar, acımasınlar, yüzümüze iğrenç mahluklarmış gibi bakmasınlar. Bir de, bakıp bakıp "Allah'ım sana şükürler olsun!" diyenler var. Bu, Allah katında günahtır. Rumuz: ASA

S.U. CEVAP: Bugüne kadar aldığım en uzun ama en şahane mektuptu. Duygularını ifade etme şekline bayıldım. Ama yerimizin darlığından sadece şikayet bölümünü alıntıladım, gerisini kendime sakladım.

LÜTFEN BİZİ AFFEDİN
Başkalarının yoksunluklarına bakıp şükretmenin günah olduğunu ben de yetkili bir ağızdan duymuştum. Ama inan çoğu insan bunu bilinçsiz yapıyor. Yine de onlar adına hepinizden özür diliyorum. Lütfen bana yazmaya devam et.

ÖZEL GÜNLER VE HEDİYELER
Selda hanım şimdiden haber veriyorum, Mayıs ayı gibi karım beni boşamaya kalkacak. Çünkü 'Anneler Günü' geliyor, ben yine hediye almayı reddedeceğim. Evlilik yıldönümü dahil bu tip özel günleri tümüyle kitabımdan sildim. Kadınlar, "Maddi değeri önemli değil hayatım, önemli olan hatırlanmak" deseler de inanmayın. Bir elinizde papatya, diğerinde tek taş olsun, bak bakalım hangisine atlıyor. Rumuz: KANDIRMACA

S.U. CEVAP: Biraz biz kadınları harcamışsınız. En azından hepimiz böyle değiliz. Üstelik 'Anneler Günü' kendimizi kutsal hissettiğimiz anlar. Gerçekten bir demet papatyayı da mı hak etmiyoruz?