SAVAŞ AY

SAVAŞ AY

Tarihi 20 Şubat 2012

Hafta sonu sokaktaydım ama

Dedim ki, hazır hafta sonudur, yarın gündemler tenhadır, çıkıp dolaşayım şöyle bir. Menzili maksadımca türlü mahal gezip tozup, mekanlara 'ce' edecem, eş dost ahbap refakati olursa onlarla da söyleşecem.
Olanca hüsnüniyetimle vurdum kendimi yola Cumartesi gecesi. Siz olsanız, İstanbul'da da hava azından tohum çatlatmışsa nere gidersiniz?.. Haklısınız.. Ben de öyle yaptım. Beyoğlu'nda aldım soluğu.
Şimdilik arayı atlayarak sonuna geliyorum gecemin. Koca bir fiyasko, bin alay hayal kırığı, tonla sinir asabiyet. Bir daha hafta sonu adım atanın hını mını hınt olsun....
Neden mi... Şunlardan:
Vah garip canıma İstiklal
Caddesi
mesela. Aynı anda 8 devlet lisesi dağılmış gibi tıklım tebelek.
Sanki üzerine insanlardan müesses bir şelale akıyor ki debisi beter kuvvette.
Sen "Omuz yemeden, yere kapaklanmadan, bir yerini zedelemeden nasıl çıkarım bu cenkten" derken, duymuş gibi sana akıyor kalabalık iyi mi?
Bazı sokakların hakkını yemeyeyim.
Daha bir kalburüstü dükkanlar var diye, itibar edeni de bir değişik kadro. Giyim kuşam afili, cüzdan çarık sağlam belli. Trindoz haller, kibarlıktan çıt kırılmalar gırla.
Diğer yönlere dağılınca ben de dağıldım ki uyyy. Sinema giricileri, sinema çıkıcıları, randevuyu tam oraya kesenler, çarka çıkan, ava turlayanlar, tinerciler, hapçılar, dönerciler, dönmeler, zayıf kız kuruları, tombul tombul memeler, sinyalciler, midyeciler, kestaneciler.
Biter mi...

Laf atanlar, nağra savuranlar, küfredenler, sesli gülenler, ürperenler, yere tükürenler, yola balgam iliştirenler, koluna silenler, gazozcular, ayrancılar, baloncular, seyyarlar, zabıtalar, çevikçiler, şubeciler, burun karıştıranlar, eli cepte kaşıyanlar, manita okşayanlar, sakız patlatanlar, birahane makulesi, pastane geyikçileri, lezzolar, zavaklar, pezolar, mallar, kaşarlar, izinli askerler, Çingene çiçekçiler, darbukacılar utçular,kemancılar, gırnatacılar, bir yanda keyifçiler yanda acılananlar.
Atanlar, tutanlar, kaçanlar, kovalayanlar, ayılanlar, bayılanlar, hastanelik olanlar, artistler, şöhretler, flaşlar, gazeteciler, paparazziler, menopozlar, andropozlar, loplar, toplar, nonoşlar ve daha 120 çeşit her tipten insan galerisi. Eh şimdi gel de eğlen bunlara bakmaktan, gel de bi kafede bi kahve iç de,
2 lafın belini kır bir eşle. Nerdeeee?..