Tarihi 9 Ağustos 2011

Muhsin Yazıcıoğlu suikasti

Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşadığı helikopter kazası ve sonraki gelişmeler konusunda artık şüphem kalmadı... Aklım ve vicdanım bu olayın bir suikast, bir cinayet olduğunu söylüyor. Bundan birkaç hafta önce Beyaz TV'de Latif Şimşek dostumla "Muhsin Yazıcıoğlu Suikasti Özel Yayını" da yaptık, hem merhum Yazıcıoğlu'nun yol ve dava arkadaşı, ülküdaşı BBP lideri Mustafa Destici, hem de hayat arkadaşı, değerli eşi bizim yayınımızda önemli açıklamalar yaptılar... Savcının raporu da çok netti, o rapor da medyada yayınlandı...
Şimdi bu olaya dair yeni gelişmeler var... Bakın, olay günü arama çalışmalarının koordinasyonundan görevli olan Yarbay Hamza Tiryaki, Meclis Araştırma Komisyonu'na neler demiş...
"Bize düştüğü nokta koordinatı asla bildirilmedi; ama bölge koordinatı geldi. O bölge arandı. Yani illa bize alaydan gönderilen krokilere, yazılara itibar etmek yerine o aramaya bizzat katılan rütbeli personel, sivil vatandaşa bakmak lazım. Çünkü herkes orada. Yani fiili olarak arama yapıldı ama kâğıt üzerinde."
Meclis Araştırma Komisyonu ve Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme (DDK)'nin raporuna göre, helikopterin düştüğü gün saat 16.20'de Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), pilot Kaya İstektepe'ye ait olduğu belirtilen '0532 231 .. ..' numaralı telefonun Turkcell verilerinden elde edilen koordinat bilgilerini, Jandarma Genel Komutanlığı'na verdi. Genel Komutanlık Teknik Daire'de görevli olan Jandarma Astsubay Başçavuş Süleyman Akdoğu, TİB'in ulaştırdığı koordinat bilgileri ışığında 20 dakika içinde enkazın bulunabileceği mevkiinin tahmini haritasını oluşturdu. Akdoğu, yaptığı haritayı, TBMM Araştırma Komisyonu'nun hazırladığı rapora göre, en geç 16.55'de Kahramanmaraş İl Jandarma Teknik İstihbaratı'na Jandarma Genel Komutanlığı'nın kullandığı network/intranet olan FTP üzerinden iletti. Haritanın ulaşıp ulaşmadığını telefonla da teyit ettiren Akdoğu, Kahramanmaraş İl Jandarma'da görevli Astsubay Kıdemli Çavuş Ümit Nogaylaroğlu'na haritanın ne anlama geldiğini de anlattı.
Nogaylaroğlu, Süleyman Akdoğu'nun hazırladığı haritayı Kahramanmaraş Jandarma Alay Komutanlığı'nda görevli Hareket Merkezi Komutanı Yarbay Hamza Tiryaki'ye iletti. Fakat iddiaya göre Tiryaki, söz konusu haritayı; İçişleri Bakanlığı, İl Valisi ve kriz merkeziyle paylaşmadı.
Konuyla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu'na ifade veren Ümit Nogaylaroğlu, haritaları Kahramanmaraş İl Jandarma Komutan Yardımcısı Hamza Tiryaki'ye teslim ettiğini söylüyor.
Saat 22.00-22.30 sularında TİB bu kez Jandarma Genel Komutanlığı'na BBP Belediye Meclis Üyesi Adayı Murat Çetinkaya'ya ait '0505 918 .. ..' no'lu Avea hattına ait ikinci bir koordinat gönderdi. J. Astsubay Başçavuş Süleyman Akdoğu, Turkcell hattının koordinatlarıyla Avea hattının koordinatlarını çakıştırarak ikinci haritayı çıkardı ve 30 km'lik sinyal çapını 4 km'lik bir alana indirmeyi başardı...
Aktifhaber'in ele geçirdiği bilgilere gore Akdoğu komisyona verdiği ifadede şöyle söylüyor:
'Daha önce de yaptığım gibi bu koordinatı da görüş analizi doğrultusunda haritalaştırdım. Turkcell hattına ait koordinatı ile çakıştırdım. Aslında iki yayın çakışması kendiliğinden oluştu. 4 km'lik bir kesişme alanı oluştu. Çok kısa bir süre içinde 'JPEG formatında" pafta üzerine oturtulmuş şekilde harita olarak Kahramanmaraş İl Jandarma Teknik İstihbaratı'na FTP üzerinden gönderdim ve muhatapları ile telefonda konuştum. Çakışma alanı yani "Elmalı'nın güneş bölgesinde Sisne"ye doğru bir alanı gösterdi. Aramaların o bölgede yoğunlaştırılması yönünde konuştuk ve bu konuşma saat 23.30'da oldu."
Bu kadar karmaşık açıklamalar ve ifadeleri anlamadım diyorsanız ben size özetleyeyim... Resmen ve alenen Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekiler ölüme terk edildi.
Bugünkü imkanlarla çok rahat bulunup, kurtarılırlardı. Ve bu vahim "ihmal" sümenaltı edildi...
O helikoptere binilmesinden itibaren zaten skandalları birbirini kovalamış... Maalesef karşımızda Eşref Bitlis suikastinin bir benzeri var. Aksini düşünmek isterdim ama bu durumda eyyam yaparsam bunu vicdanıma anlatamam...
Ortada bir cinayet var...