Oktay DERELİOĞLU

OKTAY DERELİOĞLU

Tarihi 28 Temmuz 2017

Fener’den iyi sinyaller

Fenerbahçe bu sezon Aykut Kocaman yönetiminde ilk resmi maçına çıktı. İlkler her zaman zordur. Sturm Graz F.Bahçe ile gerek kadro gerek oyun yapısı ile kıyaslanmayacak derecede zayıf bir takım. Sarı-Lacivertli ekip maçtan önce önemli eksikliklerine rağmen tartışmasız favoriydi. Buna rağmen henüz 10. dakikada yedikleri gol bir anda herkesin aklına, "G.Saray'ın başına gelen Fenerbahçe'ninde mi başına gelecek?"sorusunu getirdi.
Allah'tan Fenerbahçe çabuk topanlanmayı bildi ve aradaki kalite farkı ilerleyen dakikalarda belirgin bir şekilde ortaya çıktı. Alper Potuk tartışmasız sahanın en iyi ismiydi.
Neustadter savunmanın yıldızıydı. 90 dakikayı hatasız tamamladı dersek abartmış olmayız.
Souza ve Skrtel de Fenerbahçe'yi ayakta tutan diğer isimlerdi.

AHMETHAN İYİYDİ
Valbuena dinamizmiyle takıma ayrı bir hava getirdi. Dün çok iyi işler yaptığını düşünüyorum. Genç Ahmethan ise böylesine önemli bir maçta tecrübesizliğine rağmen iyi mücadele etti ve alkış aldı. Bu çocuğun geleceği gerçekten parlak.
Takıma alıştıkça daha da iyi olacağı kesin. Fenerbahçe'de aksayan taraflar elbette vardı. Volkan Demirel yediği golde hatalıydı. Böylesine tecrübeli bir ismin çok daha dikkatli olması gerekir. Sarı-Lacivertli takımda bir başka aksayan isim Hasan Ali oldu. Yenen golde kademe hatası yaptı. Sonuç olarak F.Bahçe tur vizesini daha ilk maçta alarak gelecek adına umut verdi.

MAÇIN EN iYiSi ALPER POTUK
Tartışmasız F.Bahçe'nin en iyi ismiydi.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ HASAN ALİ
Savunmada tel tel dökülerek kötü not aldı.