Oktay DERELİOĞLU

OKTAY DERELİOĞLU

Tarihi 26 Nisan 2015

Yakışmayan futbol

Fenerbahçe, Eskişehir'de büyük bir avantajı kaybetti. Tabi kaybederken de o kadar kötü bir futbol oynadı ki aslına bakarsanız yenilgiyi bile hak etti.
Maçın ne ilk, ne de ikinci yarısında sahaya 3 puanı alabilecek hiçbir oyun ortaya koymadı. Açıkçası iki hafta üst üste papaz pilav yemedi. Fenerbahçe, Bursaspor maçında da etkili oynamadan 3 puan kazanmıştı. Bu haftada aynı oyun anlayışını hatta daha kötüsünü sergiledi.
İsmail hoca, Caner'in pozisyonunda Hasan Ali'yi oynatarak bence takım içindeki dengeleri bozdu. Çünkü Caner oynadığı sağ açık mevkide çok kötü bir performans sergiledi. Onun oynaması gerektiği bölgede yani sol bekte görev yapan Hasan Ali de sahanın en kötülerinden biriydi. Alper'in kötü performansı diğer oyuncuların da ona ayak uydurması buna eklenince sonuç kaçınılmaz oldu.
Aslında ilk devrede Eskişehir yoktu. Fenerbahçe'nin attığı gol de tamamen şans golüydü. Fenerbahçe, Bursaspor maçında da yine bir ikram golüyle galip gelmişti. Yine rakibin ikramı ile golü buldu. Emre Güral'ın vuruşu harikaydı.
Ve müthiş bir vuruşla Eskişehirspor skora dengeyi getirdi. Maç boyunca Fenerbahçe'nin bir tane tehlikeli atağı yoktu. Zirvede yer alan bir takım olarak şampiyonluk yarışına yakışır bir oyun sergileyemedi. Fenerbahçe dün hem fikstür avantajını hem de puan avantajını yitirdi. Eskişehir'in ikinci yarıdaki futboluyla çok daha iyi oynadığını ve hak ettiğini söyleyebilirim. Ancak Fenerbahçe gibi şampiyonluk yarışındaki diğer takımlar da son haftalarda benzer bir formsuzluk içindeler. Bu son düzlükta kötünün iyisi kim olacak çok merak ediyorum.

MAÇIN EN iYiSi EMRE GÜRAL
Mükemmel bir gol atıp maça damga vurdu.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ FENERBAHÇE
İsmail Kartal dahil takım halinde çok kötüydü.