DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 10 Eylül 2017

Cinsel hayatımı nasıl renklendiririm?

Her sabah sersem sersem kalkıyorum. Eşim de geceleri horlamamdan çok şikayetçi. Gündüzleri de uyukluyorum. İşim de sıkıntıya girdi. Ne yapacağımı bilmiyorum?
Ben biliyorum. Vakit ayırıp doktora gideceksin. Anlattığın hastalık yüksek ihtimalle uyku apne hastalığı. Nefes alma uyku sırasında sekteye uğrar.
Tüm organların çalışması bozulur. İnme, şişmanlık, hipertansiyon, akciğer damarlarında yüksek tansiyon, şeker hastalığı ve hatta hem kadın hem erkeklerde cinsel isteksizlik ve cinsel ilişki başarısında azalma yapabilir. Başına daha fazla çorap örmeden bu hastalığı tedavi etmeye başla.

Nafiz hocam 3.5 aydır cildimde kaşıntı ve sivilcelenme oluşuyor. Bu dertten nasıl kurtulabilirim?
Sizin cildinize has özellikler, cildinizle temas eden temizlik veya kozmetik ürünleri ve bazı hastalıklar bu şikayetlere neden olabilir. Öncelikle cilt doktoruna muayene olun. Tedavilerde ağızdan alınan haplar, haricen sürülen krem ve jeller kullanılır. Çoğu akne krem ve jelleri bir miktar soyulma, gerilme, kızarıklık gibi beklenen etkilere yol açabilir. Daha sonra bu etkiler gerileyebilir. Sabunlar sivilceleri tedavi etmez. Yalnızca tedaviye yardım ederler. Dirençli vakalar da özel ilaçlar veya hormonal tedavi gerekebilir. Akne izleri için cerrahi traşlama veya lazer gibi teknikler kullanılabilir. Tabii sigara içme, yağlı gıdalardan yoğun beslenme. Sıkıntı, stres, evham yapmamaya da dikkat et.

Hocam 2.5 aydır ağzımın içi mangal gibi yanıyor. Özellikle de dilim... Aldığım ilaçlar bir işe yaramıyor. Ne yapmalıyım?
Bu hastalığa tıpta da 'yanan ağız' diyoruz. Diş-dişeti hastalıkları, tütün ve ürünleri, reflü, bazı romatizmal hastalıklar, ağız içindeki mikrobik hastalıklar, bazı ilaçlar, troid bezinin az çalışması, şeker hastalığı, B vitaminidemir- folik asit eksiklikleri, ruhsal huzursuzluklar ve bazı nörolojik hastalıkları bu duruma neden olabilir. Sabah saatlerinde hafiftir, gün içinde giderek şiddetlenebilir. Gıda alımı ile hafifler. Dilde çatlak ve izler olabilir.
Bugüne kadarki tahlilleri ve kullandığın ilaçları topla. İç hastalıkları uzmanına git. Sonra da bize haber ver.

1 yıllık evliyiz ama cinsel yaşantımız fena değil. Yani diyorum daha heyecanlı olabilmesi için değişik şeyler yapmak istesem eşime söylemeli miyim. Yoksa sürpriz mi yapmalıyım?
Aklına geleni eşinle tabi ki paylaş. Haberi olmadan yapma imkanın yok. Çünkü ikinizin birlikte olduğu bir durum bu. Fantezi 'sınırsız hayal' demektir.
Cinsel ilişki ile ilgili çeşitli farklılıkları zihnimizde canlandırmak, cinsel isteği arttırmak isteyenler için bir yöntemdir. Eşini rahatsız etmeyeceğini düşündüğün şeyleri paylaşabilirsin. Bedensel, ruhsal zararlar vermeyecek önerileri birbirinizle doğrudan veya dolaylı paylaşabilirsiniz. Kızmayacağı şekilde söyle. Ancak eşinin rahatsız olduğu durum, fikir olursa ısrar etmek beklenenin tersi bir sonuç yaratabilir.

10 gündür küçük abdestimi yaparken kan geliyor. Sağ kasığım ağrıyor. Neden olabilir?
İdrar yaparken meydana gelen kanamalar özellikle idrar kesesi, erkeklerde prostat ile ilgili olabilir. Beraberinde sol kasık ağrıları erkeklerde erkeklik torbaları, kadınlarda yumurtalıkları araştırmayı gerektirebilir. Bununla beraber sol kasık bölgesi kas ve liflerinin gerilme-çekilme- yırtılma gibi mekanik hasara bağlı ağrıları da olabilir. Ama mutlaka üroloji uzmanının görmesi gereken bir durum bu. Vakit kaybetmeden muayene ol. Bazı hastalıklar zamanla tedavi edilemez hale gelebilir.

Halsizlik, nefes nefese kalma, çabuk yorulma şikâyetim var. Şişmanım. Kilo veremiyorum. Gebelikte kan şekerim bir yüksek bir düşük çıktı. Perhiz yapıyorum. Başka öneriniz var mı?
Bazı kan testlerini yaptırman gerekir. En azından 2 saatlik şeker yükleme testi, insülin direncini öğrenmek için HOMA IR testi yaptır. Kan sayımı, troid çalışmasını gösteren TSH gerekecek. Ayrıca nefes nefese kaldığına göre burundan da nefes almıyorsun demektir. Burnun tıkalıysa bir de şişmansan sonuç böyle oluyor. Hemen Kulak Burun Boğaz muayenesi ol. Sonra haber ver.