DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 28 Haziran 2016

Ceviz ve semizotu ile Alzheimer’i unut

Annem Alzheimer oldu. Ben de olmak istemiyorum. Ne yemeliyim?
Geleceği bilmemiz mümkün değil. Alzheimer olana kadar bir çok sebepten daha erken yaşlarda hayatımız sonlanabilir. Bu kaygıya girmeden beyin sağlığı için ne yemeliyiz diye bilgilenmek daha doğru olur. Beyin sağlığı için sadece besin uygulamaları yetmez. Öncelikle ve özellikle haftada iki kez mutlaka balık yiyin. Ceviz, yaban mersini, semiz otu, mutlaka tüket. Yeterli ve kaliteli su iç. bununla birlikte Kaygını azalt. Mutlaka hareketli yaşa. Düzenli ve yeterli uyu.

58 yaşında bayanım. 7 yıldır menopozdayım. Yaklaşık 4 yıldır vajinal bölgemde kızarıklık ve yanma oluyor. Gittiğim doktorun verdiği ilaçlar fayda etmedi. Doktor sonunda o bölgeyi kesip alacağını söyledi. Böyle bir şey olabilir mi? Bu çözüm mü? İkinci sorum da, idrara çıkma ihtiyacı duyduğumda kasıklarımda sıkışıklık değil, midemde sıkışma hissediyorum.
Menopoz döneminde hormon değişikliği nedeniyle vajinal kurumalar olabilir. Kızarıklık ve yanmaların sebebi olarak kuruma, alerji, enfeksiyon olabilir. "Kesip almak" tarifi için ameliyat olan bir tanı konulmasıyla mümkün. Yoksa her kızaran, yanan yeri kesersek bedenimizde yer kalmaz. O bölgeden biyopsi alınarak araştırma tamamlanabilir. Cilt hastalıkları uzmanı ve iç hastalıkları uzman muayenesi uygun olur. Diğer şikayetinize gelince beden yapınız darsa ve gazınız çoksa bu tür yansımalar ihtimal dahilindedir.

61 yaşındayım. Prostat şikayetleri nelerdir?
Prostat hastalıkları şikayet olmaksızın da var olabilir. Bu nedenle 50 yaşından sonra şikayet olmasa da üroloji uzmanına muayene olunmasını tavsiye ederiz. Sık sık idrar yapma, gece idrara kalkma, aniden idrar yapma hissi, idrar yaparken ağrı, yanma hissi, idrar yapmaya başlarken bekleme, ıkınma, kesik kesik idrar yapma, idrar akım hızında ve kalınlığında azalma, idrarın son kısmının damla damla gelmesi söz konusu ise prostat bezi büyümeleri açısından doktora başvurmalısınız.