DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 29 Kasım 2015

Ağrıların çeşitli nedenleri vardır

38 yaşındayım. 2 yıldır epididim de kistlerim var. Defalarca üroloji doktoruna gittim. Korkmamam gerektiğini söylediler. Büyürse alırız denildi. Soğukta zaman zaman sancı yapıyor. Bunun bir ilacı var mı? Bunlardan nasıl kurtulurum?
Kist dediğimiz farklılıklar yapısaldır. Yani ilaçla ortadan kaldırılamazlar. Takip edilirler.
Gerektiğinde ameliyat gerektiren yöntemlerle bedenden uzaklaştırılırlar.
Soğukta ortaya çıkan sancı kistlerinle ilgili olmayabilir.
O bölgenin lif yapısı gerilme ve soğuktan etkilenecek şekilde zarar görmüş olabilir. Ayrıca romatizmal hastalıklara yatkın bir beden de hatta romatizmal hastalık bulunan bir bedende de bu tip ağrılar olabilir. Bu nedenle CRP, RF, Tam Kan Sayımı, sedimentasyon gibi bazı romatizmal testler yaptırman uygun olabilir.

42 yaşındayım. Ense kısmımdan çıkan bir ağrı bütün başıma yayılıyor. Bazen de sadece başımın sol tarafı ağrıyor. Eskiden gittiğim doktor sinüzit demişti. Yeniden doktora gitmedim. Şu an herhangi bir ilaç kullanmıyorum. Bu baş ağrısı nedendir?
Baş ağrısı şikayeti 40'dan fazla hastalığın şikayetidir. Yani tanı koymak için doktorun hastayı iyice dinlemesi, iyice muayene etmesi, en olası ihtimallere göre tetkikleri yaptırması doğru olur. Senin anlattıklarına göre sinüzit bu tarz baş ağrısı yapabilir. Hipertansiyon, düşük kan şekeri ve boyun fıtığında enseden yayılan karakterde ağrı olabilir. Migren hastalığında her 2 tip ağrıda olabilir. Bu hassas, duygusal, her şeyi içine atan kişilerde ataklarsın sık tekrarladığı bir hastalıktır.

Geçenlerde bir yerde okudum. h vitamini varmış. Eski köye yeni vitamin mi? Bu nedir acaba?
'H Vitamini' aslında suda eriyen B7 vitamini. Karaciğer ve böbrek, süt ürünleri, bazı deniz ürünleri, özellikle istiridye, ıstakoz, ve alabalık, maya, karnabahar, tavuk göğsü, yumurta sarısında bulunur. Eksikliğinde cilt kuruluğu, aşırı yorgunluk, iştahsızlık, mide bulantısı ve kusma, depresyon, dil iltihabı, yüksek kolesterol, saç dökülmesi olabilir. Sen düzenli beslen yeter.