MÜGE ANLI

MÜGE ANLI

Tarihi 4 Haziran 2010

Komşularım eşimi şebekeye sattı'

İki eş… Biri 30 yıllık evli, 3 çocuk sahibi… Çocuklarından en küçüğü 20 yaşında ve şu anda vatani görevini yapıyor. 44 yaşındaki eşi Zülbiye, 4 Mayıs Salı günü elinde bir poşetle kimseye haber vermeden çıkıp gidiyor evden… Abbas Akça o gün bugündür eşinin peşine düşmüş. Komşuları olan iki hanımın onu bir şebekeye sattığını düşünüyor.
Diğeri 31 yaşındaki Sinan Kolcu... Bundan 13 yıl önce görücü usulüyle evlenmiş. "Elif ile yıldızımız mı tutmadı nedir bir türlü anlaşamadık" diyor. Bu anlaşmazlığa rağmen 4 çocukları oluyor zaman içinde… Elif Kolcu 24 Mayıs Pazartesi günü 4 çocuğu da alarak ayrılıyor evden…
1 aydır kayıp!

Abbas Akça, "Evlendiğimizde eşim 14 yaşındaydı. Eşim, 4 Mayıs sabahı kızım ve ben işe giderken, evde yatıyordu... O sırada gece işinde çalışan oğlum da eve gelmişti. İşyerindeyken kızım aradı, 'Baba, annem evde yok' dedi. Kız kardeşlerini aradım, onların da haberi yok. Karakola gittim hemen… 3 gün sonra iki komşu bayan eşimi evden çıkarken gördüklerini söyledi. 'Hastaneye gidiyorum' demiş.
Elinde bir poşet varmış. Bir başka görgü tanığı da 'O iki kadın yalan söylüyor, evden birlikte çıktılar' dedi. Eşimle bu iki bayan yüzünden iki sene önce kavga etmiştik. Benden habersiz cep telefonu almıştı. Bir erkekten telefon geliyordu. Arayan kişinin bu bayanların bir yakını olduğunu öğrendim.
Daha sonra adamı buldum, hırpaladım. Adamın bu bayanlardan biriyle nikahsız yaşadığını öğrendim.
Kaybolduktan sonra bana bir telefon geldi. Adres verdiler, gittim hemen… Adresteki kişi eşimin bir şebekenin elinde olduğunu söyledi. Eşimi bu bayanların kandırdığını düşünüyorum" dedi.
Canlı yayında rejiye bu konuyla ilgili birçok telefon geldi. Abbas Bey'in kumar oynadığı, evine bakmadığı iddia edildi. Abbas Bey de bunu doğruladı ve 'Kumarı bıraktım, zaten biz inşaatçıyız. Yılın belli zamanları çalışırız" dedi.
Ama bir adamın kumar oynaması ve eve para getirmemesi, 44 yaşındaki bir kadının oğlu askerdeyken evden kaçmasına sebep olabilir mi? Bu soruya Zülbiye Hanım bulunursa kendisi cevap verecek.

* * *

'Sinirlenince eşimi dövüyordum'
30 yaşındaki Elif Kolcu ise 11 yaşında Ceren, 7 yaşında Sami, 8 yaşında Nisanur ve 8 aylık Yiğit'i de yanına alarak evden kaçtı. Eşi Sinan Kolcu, yaşananları şöyle anlattı: "Daha önce bir kadını çok seviyordum. Ancak ayrılmak zorunda kaldım. Bunalıma girince görücü usulüyle Elif'le evlendim. Çok tartışırdık. Kaçmadan birkaç gün önce büyük bir kavga yaşadık. Benim ona karşı güvensizliğim vardı. Birkaç gün işe gitmedim, takip ettim… Ama bir şey bulamadım. Bütün gün çalışıyorum, akşam eve geldiğimde ne yemek var ne bir güler yüz… Bu yüzden sıkıntı yaşıyorduk. Çok yalan konuşuyordu.
O gün de 'Çocuklarla parka gidiyorum' diye çıktı. Bir daha da geri dönmedi. Daha sonra eşimin Diyarbakırlı Cemalettin isimli biriyle görüştüğünü öğrendim. Eşim onun öğrencisiymiş... Ablamın yardımıyla arayıp buldum bana 'Elif'le telefonla görüştüm.
Benden para istedi' dedi. Aralarında bir şey var mıydı bilemiyorum. Eşimin ve çocuklarımın bir an önce bulunmasını istiyorum."

* * *

Son dakika
Yazımı sayfaya hazırladığım dakikalarda Elif ve 4 çocuğuyla ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı.
Bu bilgiyi akşam doğrulatırsam, yarın sabah 09:00'da atv'deki programımda Elif ve çocuklarına ne olduğunu açıklayacağım.