MÜGE ANLI

MÜGE ANLI

Tarihi 31 Mayıs 2010

'Aile biliyor ama konuşmuyor'

25 Ocak'ta Ankara Keçiören'deki evinin banyosunda 20 yerinden bıçaklanarak öldürülen Sevgi Aslan cinayetiyle ilgili hemen her gün yeni bir iddia ortaya atılıyor. 3 çocuk annesi Sevgi Aslan'ın kızı Sevilay bir süre önce, 6 aylık eşi Adem Çalışkan'ı suçlamıştı. 5 aylık hamile olan Sevilay, eşinden şiddet gördüğünü ve boşanmak istediğini de milyonların önünde açıklamıştı. Önce Sevgi Aslan'ın erkek kardeşi Şaban Aslan, "İlk günden beri Adem'den şüpheleniyorum" dedi.
Ardından kız kardeşi Ayşe Aslan, Adem Çalışkan ve ailesini suçlayan açıklamalarda bulundu. Bugüne kadar konuşmayan 6 aylık damat, hakkındaki tüm iddialara ilk kez katıldığı canlı yayında cevap verdi.

'Biz cani bir aile değiliz'
Sevgi Aslan, benim kayınvalidem değil, annemdi.
Bu cinayetle ilgili kendimden de ailemden de bir şüphem yok. Biz kansız, cani bir aile değiliz. Sevilay'ın akrabaları sürekli beni ve ailemi suçluyor. Ailem sadece mutluluğumuzu istedi.
Bunun için de ellerinden geleni yaptılar. Ama Aslan ailesi sürekli benim aileme hakaret ediyor. Sevilay'ın Fransa'da yaşayan eniştesi 2 gündür beni arıyor. Kendisini tanımam, bir kez telefonla konuşmuştum. İstanbul'da olduğu halde nişanıma bile gelmemişti.
Annemle babamın ona küfrettiğini söylemişler bu yüzden sürekli beni arıyor, hakaret ediyor. Sevilay'ın dayılarının bu adamı üzerime kışkırttıklarını hissediyorum. Benim yuvam dağıldı, huzurum kaçtı…"

Sevilay'ın dayısı 'Katil' diye peşimde geziyor

Adem Çalışkan, sözleriyle eşi Sevilay'dan değil, dayıları Ramazan ve Şaban Aslan'dan rahatsızlığını dile getirdi: "Ramazan Aslan, 'Ben iki eve bakıyorum' diyor. Sen kimsin? 2 yıldır işsiz geziyorsun.
Benim arkamda ailem var…
Kimse benim evimi geçirdiğini söyleyemez.
Ayrıca Şaban'ın 3 aydır 'Katil' diye peşimde dolaştığını öğrendim. Biz onunla kardeş gibiydik… Sevilay'la aram bozuldu diye beni suçluyorlar."

'Aile bu işe sebep olmuş olabilir'

Bugüne kadar hep susmayı tercih ettiğini söyleyen Adem Çalışkan, sözlerine şöyle devam etti: "Bu ailenin (Aslan ailesini kastediyor) bir şeyi var ama konuşmuyorlar. Bu cinayeti işleyenin Aslan ailesinden olduğunu sanmıyorum, çünkü yüzlerce insanın parmak izi alındı. Olsa mutlaka çıkardı ancak benim düşüncem sebep olmuş olabilirler. Kapalı kutu gibiler… Yan yana geliyorlar, fısır fısır konuşuyorlar. Birisi içeri girince hemen susuyorlar. Belki de korktukları için konuşmuyorlar bilemiyorum. Çok takıntılı bir aile."
Adem Çalışkan'ın bu açıklamaları eşinin ailesini yine çileden çıkarttı. Evet, kim doğru söylüyor? Daha doğrusu bildiklerini söyleyemeyen var mı? Tek gerçek var o da 39 yaşındaki genç kadının katil ya da katilleri, 125 gündür aramızda dolaşmaya devam ediyor.