MÜGE ANLI

MÜGE ANLI

Tarihi 21 Mayıs 2010

Canlı yayında 'kız kaçırma' kavgası

Hanife Göynük, iki gözü iki çeşme Kocaeli'nden geldi programıma… 17 yaşındaki kızı Nevin, tam 49 gündür ortada yoktu. İddiasına göre aynı işyerinde çalıştığı 30 yaşındaki Resul isimli genç, kızını kaçırmıştı. Ardından Resul'ün ailesi tarafın-dan evlerine 4 kişi gönderilmiş ve nikah için Hanife Hanım'ın imzası istenmişti.

'KIZIM BAŞKASINI SEVİYORDU'
Hanife Hanım, "Kızımı görmeden, imza atmam" dese de aradan geçen 49 gün boyunca kızıyla görüşmesine izin verilmedi. Kızının hayatından endişe eden Hanife Göynük, "Nevin'in görüştüğü başka bir erkek arkadaşı vardı. Eve getirip, benimle tanıştırdı. Evlenmek istediğini söyledi, küçük diye izin vermedim. 15 gün sonra bu olay oldu. Ben Resul'ü tanımam… Kızımı kandırıp kaçırmış. Evime 4 kişi geldi, 'Kız bizde, imza at, evlensinler' dedi. Ben de 'Kızımı zorla kaçırdınız, 10 dakika yüzünü görüp konuşmadan imza atmam' dedim. Kabul etmediler. Ben tanımadığım bir insanla kızımı neden evlendireyim. O daha çok küçük…" diye gözyaşı döktü.

* * *
'ARACI GÖNDERDİK, KABUL ETMEDİLER'
Hanife Hanım bunları anlatırken, stüdyoya Nevin'i kaçırdığı iddia edilen Resul'ün anne ve babası geldi. Baba İlyas Menemenci, "Oğlumla birbirlerini sevmişler, kaçmışlar. Biz ne yapabiliriz? Aracı gönderdik, evlenmeleri için imza atsınlar diye… Kabul etmediler. Ben kızın nerede olduğunu bilmiyorum. Jandarma bu kadın yüzünden beni sabaha karşı sorguya aldı. 2 aydır biz de perişanız" dedi. Hanife Hanım, İlyas Bey'in bu sözleri üzerine adeta çıldırdı: "Kız kaçırdınız tabii ki jandarma sorgulayacak. Senin de kızın var, inşallah benim yaşadıklarımı yaşarsın. Kızımı ortaya çıkarın. Hayatta olup olmadığından bile emin değilim. Belki de zorla tutuluyor. Kızımı buraya getirin… Ben kızımın 17 yaşında evlenmesine izin vermiyorum. Asla imza atmam…"

* * *
'SEVDİM, KENDİ İSTEĞİMLE KAÇTIMI'
İki aile tartışırken Hanife Göynük'ün yaklaşık iki aydır sesini duymadığı kızı Nevin bağlandı telefona… "Anne…" dediği an Hanife Hanım gözyaşlarına boğuldu. Nevin ise kendinden emindi: "Resul'ü seviyorum. Annem evlenmeme izin vermediği için kaçtım. Evlenmek istiyorum. Annem izin versin, imza atsın. Nikahım yapılmadan asla annemle görüşmem" dedi. Ne anne ne de kızı inadından vazgeçmedi. 2 aydır kendisinden 13 yaş büyük sevdiğinin yanında nikahsız olarak yaşayan Nevin'in geleceğiyle ilgili gelişmeleri hep birlikte bekleyip göreceğiz.