MÜGE ANLI

MÜGE ANLI

Tarihi 19 Nisan 2010

Katilinden mesaj geldi!

25 Temmuz'da yeğeni Yusuf Güney ve onun patronuyla gittiği Sinop'ta kaybolan ve aylar sonra eşi tarafından kemikleri bulunan 38 yaşındaki Ferhat Güney cinayetiyle ilgili hemen her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. 38 yaşındaki Ferhat Güney'i henüz kayıp olarak ararken, oğlu Mehmet Ali, şu açıklamayı yapmıştı: "Babam kaybolduğu sırada ben İsrail'deydim. Ağustos'un sonlarına doğru bir internet cafe'ye gittim, MSN'e girdim. O sırada babamın MSN adresinden bir ileti geldi. 'Oğlum Hatay'dayım… İsrail'e geçeceğim. Annene söyle yaygara yapmasın. Beni aramasın…' yazıyordu. Bu mesaj bana aylarca babamın yaşadığını düşündürdü. Ancak Türkiye'ye geldiğimde yeğenim Yusuf o kadar çelişkili konuştu ki kuşkularım arttı. Zaten babamın MSN şifresini yeğenim Yusuf da biliyordu" demişti.

'AMCAMIN ŞİFRESİNİ BİLMİYORUM'
Yeğen Yusuf Güney, amcası ve patronuyla birlikte hem gezmek hem de askerlik işini halletmek için Sinop'a gittiğini söylüyordu. Ama ne gariptir ki pazar sabah saatlerinde vardıkları Sinop'tan öğleden sonra geriye dönmüşlerdi. Ne askerlik şubesine uğranmıştı ne de gezmeye vakit kalmıştı. Söylediğine göre önce "Beni Düzce'ye bırakırsınız" diyen amcası tesadüfen arabaya binmiş, sonra da köyünün girişindeki köprüde inmişti. O dakikadan sonra da Ferhat Güney'i gören hiç kimse olmadı. Yusuf Güney bu arada "Amcamın MSN şifresini bilmiyordum. Nerden bileceğim, ne alakası var?" demeyi de ihmal etmemişti.

AİLE SAVCILIĞA BAŞVURDU

Ferhat Güney son olarak 26 Temmuz'da Sinop'ta görüldüğüne, kemikleri de son kez görüldüğü yerde bulunduğuna göre bir ay sonra oğluna "Şu an Hatay'dayım İsrail'e geçeceğim" şeklinde bir mesaj göndermiş olamaz. Ferhat Bey'in bir cinayete kurban gittiğinin kesinleşmesiyle birlikte bu mesajı, katil ya da katillerinin kaleme aldığı da kesinleşti. Belli ki cinayeti işleyenler sık sık yurtdışına giden Güney'in, yine yurtdışında olduğunun düşünülmesini istediler. Çok da iyi ettiler. Güney Ailesi Savcılığa başvurarak bu iletinin hangi bilgisayardan gönderildiğinin tespit edilmesini istedi. Bu tespit, cinayetin çözümünde önemli bir adım olacak hiç kuşkusuz… Bakalım gönderen kim çıkacak?

RADYOCULARDAN 'YILIN HABER PROGRAMI' ÖDÜLÜ
Başkanlığını radyoseverlerin By Sempatik olarak tanıdığı Yusuf Erbaş'ın yürüttüğü, Radyo Evi Derneği (RADEV), 2009 yılında 'Türkiye'de Negatifi Pozitife Çevirenler'i ödüllendirdi. Ankara'da düzenlenen ödül töreninde, atv'de yayınlanan programıma layık görülen 'Yılın En Başarılı Haber Programı' ödülünü Ahmet Recep Tekcan'ın elinden aldım. Tüm radyoculara ve RADEV Başkanı Erbaş'a teşekkür ederim.

MEHMET TEVFİK GÖKSU'DAN TEŞEKKÜR PLAKETİ
Bir plaket de, bir süre önce "Müge Anlı Ödev Evi"ni açtığımız Esenler'den geldi. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, başkanlığının birinci yıldönümünde Esenler'de yürütülen çalışma ve projelere katkıda bulunan kişi ve kurumlara Esenler Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle birer teşekkür plaketi verdi. Plaketimi önceden verilmiş bir sözüm olduğu için yerime Gülden Avuç aldı. Sosyal dayanışma projelerini desteklemeye devam edeceğime dair söz verdiğim Göksu'ya, bu zarif düşüncesinden dolayı teşekkür ederim.