MÜGE ANLI

MÜGE ANLI

Tarihi 16 Nisan 2010

Eşinin kemiklerini elleriyle topladı

Ferhat Güney, 25 Temmuz 2009'da yeğeni Yusuf ve iki arkadaşıyla memleketi Sinop'a doğru yola çıktı ve kendisinden bir daha haber alınamadı. Yeğeni, amcasını Sinop girişinde bıraktıklarını ve bir daha görmediğini söylüyordu. Ailesi 7 ay boyunca bir gün gelir diye bekledi Ferhat Güney'i…

KAYIP KAFATASINI KİM BULDU?

Eşi Semiha, 6 Şubat'ta memleketi Sinop'a gittiğinde duyduklarına inanamadı. İddiaya göre eşinin amcaoğlu Şuayip Güney, köylülere Kasım ayında Ferhat Bey'in son kez görüldüğü Aca Köyü'ne 2 kilometre mesafede insan kemikleri ve bir kafatası bulduğunu anlatmıştı. Semiha Hanım durumu hemen Jandarma'ya haber verdi. Araştırmalar sonrası, bahsi geçen bölgede gerçekten de çok sayıda kemik bulundu. Bunun üzerine Savcılık, Adli Tıp'tan, bu kemiklerin Ferhat Güney'in oğlundan alınan DNA örnekleriyle karşılaştırılarak kimlik tespitini istedi. Soruşturma başlayınca Şuayip Güney bu kez "O kemiklerin insana değil, bir ceylana ait olduğunu düşündüm, o yüzden jandarmaya haber vermedim. Kafatası da görmedim" diyerek ağız değiştirdi. Bütün bu arama çalışmaları sırasında aileye göre, sık sık farklı açıklamalarda bulunan bir kişi daha vardı: Ferhat Güney'i Sinop'a götüren yeğeni Yusuf Güney…

SONUÇLAR DÜN BELLİ OLDU

Ve heyecanla beklenen haber dün öğle sıralarında geldi. Adli Tıp Kurumu, Semiha Hanım'ın bizzat elleriyle topladığı kemiklerin eşine ait olduğunu belirlemişti. Rahmetli Güney'in kemikleri küçücük bir kutu içinde ailesine teslim edilirken, kız kardeşi "100 kiloluk ağabeyimi bir kutunun içinde elime verdiler" diye ağıt yaktı.

ÇOCUKLARIM YETİM, BEN BU YAŞTA DUL KALDIM
9 aydır her yerde eşini arayan Semiha Güney, aldığı bu haberle adeta yıkıldı: "Eşimin hayatta olmadığını düşünüyordum. Çünkü hayatta olsa beni ya da oğlunu mutlaka arardı. Ama acı haberi duymak çok ağır geldi. Biz severek evlendik ama birbirimizle doya doya yaşayamadık. Hep ayrı kaldık. Bizi ayla güneş gibi ayırdılar. 3 çocuğum yetim kaldı. Ben bu yaşta dul kaldım. Sana güveniyorum Müge Hanım, kocamı katilini bulacağına inanıyorum."

YARDIMCI OLMAYAN CENAZEYE GELMESİN

Kız kardeşi Songül ise "Katil bulunana kadar stüdyonuzdan ayrılmayacağım. Biz çok kalabalık bir sülaleyiz ama hiçbir akrabamız bize yardımcı olmadı. Hiçbiri cenazeye gelmesin. Katil er ya da geç ortaya çıkacak. O zaman ne yapacaklar. Ağabeyimin kanı yerde kalmayacak" diye konuştu.