Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 22 Nisan 2017

Birini etkilemenin 7 psikolojik hilesi

Ailesini, arkadaşını ya da patronunu etkilemek konusunda hiçbir fikri olmayanlar, bu içeriğe göz atabilirler...
Benjamin Franklin Taktiği
ABD'li bilim insanı, felsefeci, diplomat, siyasetçi ve yayıncı Benjamin Franklin, onu pek sevmeyen birisini kazanmak için; nadir bulunan bir kitabı ödünç vermesini istedi. Böylece o kişinin kendisine iyilik yaparak yakınlaşmasını sağladı.
Bu yüzden bu yöntemin adı Benjamin Franklin Effect oldu.
İsmini Kullanın!
Önemli yerde ve zamanda ismini kullanarak konuşun. Kimliğimizin temel parçası olan ismimiz, varlığımızın göstergesidir. Bunu iyi bir zamanlamada kullanan kişiler varlığımızı tanımış olur, böylece ona kendimizi daha yakın hissederiz.
Taklit Edin!
Doğru zamanlamalar ile onu kısmi olarak hissettirmeden taklit ederseniz, kişi; giderek kendisini size daha yakın hissedecek. Bu yöntem aynalama taktiği olarak da biliniyor.
Yorgun Anında İyilik İsteyin!
Ondan yorgun olduğu zamanda bir iyilik isteyin. Yorgunluk halinde bedenen ve zihnen zayıf olduğu için bir şeyler yapamayacak, "Daha sonra" , "yarın yaparım" gibi kelimelerle erteleyecek. Sonra zorunlu olarak sözünü tutmak zorunda kalacak. Yapmasını istediğiniz iyiliğe göre de fiziksel ve psikolojik olarak varlığınızı hissedecek. (etkilenecek)
Büyük İstekler Yerine Küçük Ricalar..
Yapılması zor bir istek yerine, gerçekten çok küçük bir istekle iletişiminizi yoğunlaştırmayı deneyin. Patronunuz, arkadaşınız yada ailenizden birisiyle bu şekilde başlayan küçük ricalarınızı zamanla büyüterek samimiyetinizi oldukça geliştirebilirsiniz.
Yanlışlarını Düzeltmeyin!
İnsanları, yanlış yaptıklarında düzeltmeniz, onların sizden uzaklaşmasına ve sizin, onun gözünde basitleşmenize neden olur. Hayati veya etiğe aykırı olmadıkça onların yanlışlarını düzeltmeyip, yanında durmanız, onun sizden etkilenmesine neden olur.
Empati Yapın!
Başkalarını etkilemek için en olumlu yollardan biri, onlara gerçek empati duyduğunuzu gerçekten hissettiğinizi göstermektir. Bunu yapmanın en etkili yollarından biri, söylediklerini anımsamanız ve bunları yansıtıcı dinleme olarak da bilinen onlara tekrar etmenizdir.