Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 21 Nisan 2017

Herkesin Bildiği Fakat Dile Getiremediği İş Hayatı Gerçekleri

Bir beyaz yakalıysanız veya hani ucundan bile değdiyseniz, unutamayacağınız (?!) anılar bırakmıştır hepsi. Gününüzü, gecenizi, yaşamınızı bir kalıp içine koyan bu 'vazgeçilmezler', bir kere girmişti artık hayatınıza. Şimdi vakit, onlarla dalga geçerek, hunileri takmadan hayata devam etmeye çalışma vaktidir.
Alarm
"En az 2 kez ertelenen, en az 3 kez kurulan, ağır hakaretler yiyen şey." Sabahları ertelemeden kalkmak imkânsız gelir. Aynı zamanda alıp fırlatmamak için zor tutarsın kendini. Halbuki görevini yapar sadece, ama çektiği çile değildir tabii senin yanında…

Toplantı
"Yapmaktan, iş yapmaya zaman bulunamayan şey." Gece yarılarına kadar süren mi istersin, sabah 8.00'de başlayan mı? Bol ikramlı mı alırsın, su bile sorulmayan mı? Hangisi olursa olsun konuşulanın %15-%20 oranından çok çıktısı olmayan toplantılar. Ahh onlar…

Topuklu Ayakkabı
"Hem ağlarım, hem giyerim" denilen yegâne şey." Müşteri karşısına giymeden çıkılmaz, çıkılsa işe yaramaz. Can acıtır, parmak kanatır, yine de ağız açılmaz.
Öyle eşsizdir ki duruşu, karşısında hiçbir ayakkabı duramaz.

Kayak, Sörf, Golf
"Yalnızca beyaz yakalıların oynayabildiği spor dalları." Yazın sörf, kışın kayak, mevsimine göre golf. Bilmiyor musun?
Bizimle diyılsın! Söz konusu dahî yapılamayacak kadar önemli, spor olup olmamasıyla ilgili olamayacak kadar çetrefilli.

Long Weekend (ÇILGIN HAFTASONU)
"Perşembe'den Pazar'a süren, 1 ay tatil yapmış hissi veren iznimsi şey." Haftalar öncesinden planları yapılır, gününde saatler sayılır. Yaz tatilinden, kış tatilinden çok anlatılır, #tbt'si en çok yapılır.
bilugat.com