Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 7 Aralık 2016

Süper kadınlar 1

Bir kadının hem akıllı, hem güzel, hem başarılı, hem de anne olabilir mi? Var nasılmış bu kadınlar bir bakalım.

Geç kalmış olsa bile metroda makyaj yapıp derli toplu ofise gelmek
Geç kalmış olsa bile paspal bir halde işe gelmek asla onlara göre değil! Hem kendine hem de işine olan saygısından, bulduğu ilk fırsatta kendine çeki düzen verir, güne güzel başlar.

Aynı anda hem sigara içip hem oje sürmek
Yapmak istedikleri iki şey varsa diğerinden asla vazgeçmezler. Multitasking onlar için çocuk oyuncağı! Özellikle yapmaktan keyif aldıkları bir şeyse ve zamanları da varsa keyfini çıkara çıkara yapmak onlar için gerçek meditasyon!

Umumi tuvalette bile kendini baştan yaratabilmek
Bir kadının kendine biraz çeki düzen vermesi için büyük paralara, erkeklerin eleştirdiği gibi uzun saatlere asla ihtiyacı yok. Kendilerini çok iyi tanıyıp neye ihtiyaçları olduğunu, ne istediklerini her zaman bildikleri için istedikleri an, istedikleri yerde kendilerini baştan yaratabilirler ve bunu sadece birkaç küçük dokunuşla yaparlar!

Ayaklarını yara yapan topuklularla toplantıdan toplantıya koştururken asaletini korumak
Kadınların acı eşiğinin yüksek olduğu doğru. Ancak burada olay canlarının yandığını belli etmemek değil, topuklu ayakkabı giydikten sonra onu taşımayı bilmek, her durumda, her ortamda asaletini korumak.

Ofiste giydiği kıyafeti küçük dokunuşlarla gece kıyafeti haline getirmek
Hiçbir erkeğin akıl sır erdiremediği meselelerden biri de bu! Daima ne istediklerini bilmeleri ve analitik düşünme yetenekleri sayesinde ne ekleyip ne çıkarmaları gerektiğini çok iyi bilirler ve bunu öyle büyük bir ustalıkla, küçük dokunuşlarla yaparlar ki nasıl olduğunu siz de anlamazsınız!

İşten dönüp son dakika misafirine yarım saat içinde masa donatmak
Kadınlar her an her duruma karşı hazırlıklıdır ve bir acil durum planları vardır. Ancak bu acil durum planları asla baştan savma olmaz. Ortaya ne koyuyorlarsa onu her zaman en iyi şekilde yaparlar.

Bulaşık makinesini maksimum kapasitesinde ama yine de düzenli bir şekilde doldurmak
Onlar için çocuk oyuncağı! Daha yerleştirmeye başlarken düzenli tutarlar, maksimum kapasitede doldurur, makineyi boşaltırken de her şeyi tek seferde kolayca kaldırırlar.
(mynet.com)

Devamı yarın


NE? NEDEN? NASIL?



Şiddetli Hapşırdığımda Neden Yıldızları Görüyoruz?
Bu bir illüzyon değil. Gözbebeklerinizin içinde gerçekten küçük ışık belirtileri var. Aslında gözlerinizin içindeki hücreler devamlı biyofoton olarak adlandırılan ışıklar yolluyor. Bunun sebebi, her şeyde olduğu gibi gözlerinizin de atomlardan meydana gelmesidir ve atomlar ışığı ileten temel parçacıklar içerir. Genelde beyniniz bu rahatsız edici ışıkları yok sayıyor ama gözlerinizi ovduğunuzda, birden hızlı bir şekilde ayağa kalktığınızda veya şiddetli hapşırdığınızda oluşan baskı beyninizin idare edemeyeceği kadar çok sayıda biyofoton ürettiği için kısa süreliğine görünür oluyorlar. Teknik olarak bunlar fosfen olarak adlandırılırlar ancak biz bu oluşumu yıldız görmek olarak biliyoruz.

TABUT
Amerika'da ölen bir kadın için kilisede cenaze töreni düzenlenmişti. Tören sonunda cenaze görevlileri tabutu taşırken, tabutun ön bölümünü yanlışlıkla kilisedeki sütunlardan birine çarptılar. Bu olaydan sonra tabuttan bir inilti sesi duyuldu. Tabut açıldı ve öldüğü sanılan kadının yaşadığı anlaşıldı. Bir süre hastanede tedavi edilen kadın iyileşti ve 10 yıl daha yaşadı. 10 yıl sonra öldüğünde ise cenaze töreni yine aynı kilisede yapıldı.
Tören sonrası görevliler tabutu taşırken, kilisedeki aynı sütunun önüne geldiklerinde, ölen kadının kocasının, arkalardan sesi duyuldu: "Lütfen sütuna dikkat ediniz......."