Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 4 Mayıs 2016

Sevgi mi aşk mı?

Dünyanın en karmaşık dileması. Selvi Boylum Alyazmalım da Asya'nın aşkından ölüp ölüp dirildiği adamdan ziyade ona arka çıkmış, hürmet ettiği adamı seçmesi...
Casablanca'da kadının aşkı için yapmayacağı şey olmayan adamının, ona doğrusu senin hep yanında olmuş adama gitmendir, "Merak etme Paris hep bizim kalacak" demesi.
Aşk başlangıçta vücut kimyasının değişmesiyle başlayan, bilimum hormonun işin içine girmesiyle yaşanan ve maalesef belirli bir süreyle kısıtlı, yaşanılası bir kavramdır.
Sevgi de, yaşanan aşk sürecinin sonucudur bir nevi. Yaşanan aşkın oluşturduğu anı ve bağlılıkla hatta alışkanlıkla kimyadan bağımsız tamamen duygular üzerinden yaşanır, bu yüzden sonsuz olabilir bile.
Eğer gözün tamamen kapanmışsa dünya onun etrafında dönüyorsa onu her gördüğünde içinde kelebekler uçuşuyorsa o aşktır.
Eğer onu tüm hatalarına rağmen kabullenmişsen tüm eksiklerini bilmene rağmen değerini yitirmiyorsa bu sevgidir ve kaybedilmemesi gereken şeydir.
Aşk binlerce kibritin aynı anda çakılmasıyla oluşan bir kıvılcımdır, o kadar güçlü ve parlaktır ki insanı kör eder; herkesi, her şeyi yakabilir...
Sevgi ise o kıvılcımın yaktığı ve sonsuza kadar her türlü zor koşul altında yanmaya devam edecek ateştir...
Aşkta herşeyi yapabilirsiniz . Sevgide mantıklı hareket edersiniz.
Birinde heyecan vardır, diğerinde huzur, Biri yerine göre yakar yıpratır, diğeri onarır, § Birinin ömrü kısadır, diğeri ölüme kadar sürebilir, § Birinde çağlayanlar bağırır yüreğinizde, diğerinde bir nehir akar sessizce ve huzur içinde, § Biri ne kadar yorarsa, diğeri o kadar dinlendirir, § Birinde arzular başroldedir, diğerinde şefkat...
Birinde beşinci vites yaşarsınız hayatı, diğerinde üçüncü vites ama güvenli...
Aşk tüketicidir. Sevgi üretici .

İSTİHBARAT
Hangi ülkenin istihbaratının, daha iyi çalıştığını isaptamak için bir yarışma düzenlenecekti.
Yarışmaya Amerika'dan CIA, Rusya'dan Kgb, İsrail'den Mossad, Türkiye'den de Mit katılır.
Yarışmanın konusu, Afrika'nın balta girmemiş ormanlarında dolaşıp, en kısa sürede bir gergedan tutup getiren, galip gelecekmiş.
Yarışma yerine varılır. Jüri yarışmanın yapılacağı ormanın girişine masaları dizer ve otururlar.
İlk önce Mossad yarışmaya başlar. Dalarlar ormana, yedi dakika sonra bir gergadan tutup getirirler. Alkış kıyamet kopar. Arkasından hemen kgb dalar ormana; onlarda beş dakika sonra gergedanı sürükleye sürükleye getirirler jürinin önüne. Onlarda büyük alkış alırlar. Sıra CIA'ya gelmiştir, onlar da dalar ormana dört dakika sonra gergedanı tutup getirirler. Sıra mit'e gelmiştir, onlar da ormana girer tam iki dakika sonra perişan bir vaziyette, bir atla dönerler.
Atı jürinün önüne getirirler. Jüri şaşkın vaziyette ata bakmaktadır. At jürinin önüne eğilir: Abi şerefsiz evladıyım ben gergedanım der!!

DOLMUŞ
Temel ile Dursun, İstanbul'da minibüsle bir yere gidiyorlarmış...
Şoför "Levent, Fatih, Eyüp" diyormuş.
Dursun sıkılmış ve Temel'e:
"Ula Temel, ne zaman ineceuk?" demiş...
Temel de demiş ki:
"Çatlama ula, ismimuz okunsun ineruk!"

ALKIŞLIYORUM
Her gün işe giderken arkamdan bakan annem, günlerdir huzursuzdu. Sebebini sorunca, her sabah iş önlüğü giymiş bir adamın sabahları uzun uzun arkamdan baktığını, dakikalarca aynı noktadan ayrılmadığını söyledi. İşe giderken baktım da, yan taraftaki esnafın mankeniymiş. Anne, sen çok yaşa e mi!