İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 23 Mayıs 2017

Van Persie böyle istedi

Dün geceki maçın Fenerbahçe için tek önemi lig sıralamasında G.Saray'ı geçip 3. olabilmekti.
Tabii bu durumda ne taraftarı ne de oyuncuları çok motive edebilecek bir şey değil. Hafta içinde kupaya veda eden Fenerbahçe'nin sezonunun bir an önce bitmesini istediğini söylesek yanlış olmaz. Maç boyunca bazı oyunculara dikkat ettim. Bunların başnıda Van Persie geliyor. Fenerbahçe'de 2. sezonunu tamamlayan Hollandalı bir türlü dikiş tutturamadı.
Çok sık sakatlandı ve fizik olarak da istenen seviyeye gelemedi.Ama dün gece bir kez daha gördük ki Fenerbahçe topu rakip ceza sahasına taşr ve topu Van Persie ile buluşturursa Hollandalı yıldız, bu attığı gol sayısını iki katına çıkarabilir.
Takımda onun doğru koşularını atacağı paslarla destekleyecek orta saha yok. Bu takımla ancak bu kadarını yapabilir. Dikkat ettiğim diğer futbolcu da Alper'di. İlk 60 dakika çok efor sarf etti. Rakiplerini eksiltti ama Alper'in son vuruşlarda daha dikkatli ve becerikli olması gerekiyor.
Mehmet Topal ve Josef zaten sezonun genelinde üstüne düşeni yaptı. Dolayısıyla onları sezonun sınıfı geçenleri olarak değerlendirmek mümkün. Fenerbahçe'nin attığı ilk golde Hasan Ali'nin sağ ayağını kullanamaması işe yaradı. O pozizsyonda Hasan istediğini yapamadı ve pası Lens'e verdi. Hollandalı da asistini yaptı.
Hakem Ümit Öztürk ise Khalili'nin Topal'a yaptığı faulde ise sarı değil kırmızı kart vermeliydi.

MAÇIN EN iYiSi VAN PERSIE
Hollandalı futbolcu attığı iki golle yıldızlaştı.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ RANTIE
G.Birliği'nin forveti dün oldukça etkisizdi.