İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 27 Nisan 2017

Avantaj Fenerbahçe’de

Ligde aldığı Galatasaray galibiyetinin morali ile Başakşehir maçına çıkan Fenerbahçe, Türkiye Kupa'sını ne kadar çok istediğini dün bir kez daha belli etti.
Teknik direktör Advocaat da derbi 11'inden farklı olarak sadece Ozan ve İsmail'i sahaya sürerek, maçın ciddiyetinin bilincinde olduğunu gösterdi.
Maça daha organize başlayan taraf Başakşehir oldu. Fenerbahçe ise ilk bölümde bireysel yetenekleri üst seviyede olan futbolcularının ayağına baktı. Başakşehir'in genç yıldızı Cengiz'i kontrol edemeyen Fenerbahçe, cezayı kalesinde gördüğü iki golle çekti. Bu gollere Ozan'la hemen cevap veren Kanarya, maçın erken kopmasına engel oldu. İlk yarıda organize olmakta zorlanan Fenerbahçe'de orta alanda görev yapan Mehmet Topal, Josef ve Ozan yeterli üretkenlik gösteremedi.

ŞENER HATASINI AFFETTİRDİ
Başakşehir'in attığı ilk golde büyük hatası olan Şener Özbayraklı, 61'de Van Persie'ye yaptığı asistle hatasını telafi etti. Galatasaray debisinde takımına galibiyeti getiren golün ortasını yapan Şener, üst üste 2 kritik maçta, 2 kritik gol pası vermiş oldu. Van Persie'nin golü sonrası eşitliği yakalayan Fener, rakibinin dengesini bozmayı da bildi.
Bu dakikadan sonra oyunu kontrolüne alan sarı-lacivertliler galibiyet golünü atacak pozisyonları yakasala da maçı koparamadı. Ancak buna rağmen deplasmanda 2 gollü beraberlik elde eden Kanarya, sahasındaki rövanş maçı için büyük avantaj yakaladı. Fenerbahçe'nin işi Kadıköy'de daha rahat olacaktır.

MAÇIN EN iYiSi CENGİZ ÜNDER
Genç yıldız iki golle maça damga vurdu.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ EMRE BELÖZOĞLU
Tecrübeli futbolcu dün çok gergindi.