İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 28 Temmuz 2016

Fener tura yakın

Maçtan önce turun ortada olduğunu söylemiştim. Dün geceki oyuna ve skora bakarak artık Fenerbahçe'nin tura daha yakın taraf olduğunu söyleyebilirim. Dün gece gördük ki Monaco hiç de korkulacak bir takım değil. Fenerbahçe'de ise merak edilen birçok konu cevabını aldı. Pereira'nın 3-5-2 sistemini takımın sahaya iyi yansıttığını iyi oynattığını gördük. Savunma anlamında yedikleri gol de dahil olmak üzere 90 dakika boyunca rakibe bir tek pozisyon dahi vermeden maçı tamamladılar.

ERTUĞRUL TOPARLAR
Yediğimiz golde Ertuğrul'un hatası vardı ve kolayca alması gereken topu elinden kaçırması sonucunda ortada pozisyon yokken Fenerbahçe kalesinde gol gördü. Ama Ertuğrul çok genç ve gelecek vaad eden bir kaleci. Bu tarz hataları yapa yapa tecrübe kazanacak ve daha iyi olacak. Gelelim işin ofansif kısmına. Geçen sezon pozisyon üretmekte zorlanan ve çok sıkıntı çeken Fenerbahçe'nin bu maçta bir hayli fazla pozisyona girdiğini gördük. Forvette Emenike, attığı goller ve oynadığı oyunla gecenin yıldızı olurken bu sezon takımın en önemli gol silahı olacağını gösterdi.
Bu önemli. Alan bulduğu taktirde durdurulamaz. Fenerbahçe'nin her atağında Salih Uçan'ın da hem oyunu başlatan hem de sürekli ceza alanına koşular yapan oyuncu olduğunu gördük. Salih'in performansı da ilerleyen haftalar için son derece sevindirici... Son olarak defanstaki üçlününü harika bir maç çıkardığını söyleyebiliriz. Sonuçta Monaco'ya ümitli bir şekilde gidiyoruz.

MAÇIN EN iYiSi EMENIKE
Nijeryalı golcü dün gece çok etkiliydi.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ GERMAIN
Monaco'da en kötü isim Germain'di.