İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 29 Temmuz 2015

Fener umudu rövanşa taşıdı

Dün akşam ilk 45 dakikayı Pereira'nın tercihi yüzünden Fenerbahçe boşa harcadı. Daha tam hazır olmayan Fenerbahçe takımını 4-4-2 oynatarak orta sahada rakipten bir kişi eksik kalmasına dolayısıyla da oyun kontrolünün Shakhtar'ın eline geçmesine izin verdi. Eğer Volkan olmasaydı ve Shakhtar'lı oyuncular girdikleri pozisyonları değerlendirebilseydi daha ilk devre bittiğinde Fenerbahçe turu teslim etmiş olabilirdi.
Defansta bu kadar zorlanan Fenerbahçe hucumda da etkili olmayı bir türlü başaramadı. İlk devre Nani'nin ortasına Fernandao'nun vurduğu kafa haricinde Sarı-Lacivertliler'in pozisyonu yoktu. İkinci yarıya başlarken Pereira'nın sahadaki eksikliği görüp sistemde ufak bir değişiklikle 2. devreye başlaması oyunun gidişatını Fenerbahçe lehine çevirdi. Diego'nun sol çizgiden forvet arkasına geçmesi ve orta sahaya yardım etmesiyle Fenerbahçe Shakhtar'a çok zorlu anlar yaşattı ama istediği golü bir türlü bulamadı.

2. YARIDA FENER ETKİLİYDİ
2. yarı genelinde de rakibe kendi kalesinde bir tek gol pozisyonu dahi vermedi. Merak edilen bir diğer konu Van Persie takıma dahil olduğunda ne olacağıydı. Bunun da cevabını dün gece aldık. Pereira, Sow'u kenara alıp yine 4-4-2'ye döndü ve Diego'yu sol çizgide oynattı. Yani Van Persie döndüğünde Sow kulübeye gidecek gibi görünüyor.
Daha maçında Gökhan Gönül'ün sakatlanması Fenerbahçe için gecenin en büyük kaybı oldu ve bu oyuna da kötü olarak yansıdı.
Planları altüst etti. Rövanşta bu takımın daha hazır olacağını ve belki Van Persie'nin de dahil olacağını düşünürsek Fenerbahçe'nin tur şansının devam ettiğini söyleyebiliriz.

MAÇIN EN iYiSi DIEGO RIBAS
Çok çalıştı ve koştu. Takımın en etkilisiydi.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ HASAN ALİ
Mecburen sağbek oynadı. Mazereti vardı.