İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 3 Mayıs 2015

Kadıköy'de Diego rüzgarı

İsmail Kartal ve Fenerbahçeli futbolcuların dün akşamki maçın ilk yarısından almaları gereken çok büyük dersler var. Dün akşamki o facia ilk 45 dakikayı iyi analiz etmeliler ki bir daha böyle bir durumla karşı karşıya kalmasınlar. Balıkesir gibi artık ligde prestij maçları oynayan bir takımdan hem de maçın daha başında öne geçmelerine rağmen 3 gol yemelerinin sebebini bulmak zorundalar.
Benim açımdan bir tek açıklaması var. Rakibi küçümsemek ve daha maçın başında gelen golün ardından "Biz bu maçı kazandık" düşüncesine kapılmak. Buna bir de İsmail Kartal'ın orta saha üçlüsünde iki hücum yönü yüksek oyuncuyla oynaması "Yani Alper ve Diego ile maça başlaması" eklenince rakip Balıkesir hiçbir dirençle karşılaşmadan Fenerbahçe kalesine kolayca geldi.
Kaleci Volkan klasını yakışmayacak iki tane hatalı gol yerken övgüler düzdüğümüz Gökhan Gönül, İsaac'in koşusuna cevap vermeyerek Balıkesir'in attığı 3 golde büyük hatalar yaptı. Dün akşam ilk 45 dakikadaki Fenerbahçe için söylenecek tek iyi cümle "Allah'tan Caner ve Diego bu kadar iyi oynadılar" demek olur. Tartışmasız geldiği günden bu yana en iyi Diego'yu seyrettik. Sadece attığı ve attırdığı gollle değil oyunun genelinde maça ağırlığını koyan, sorumluluk alan ve takımın liderliğine soyunan bir Diego vardı sahada. Fizik olarak da son derece güçlüydü. Hemen hemen bütün ikili mücadelelerde yere düşmedi.
Hep ayakta kalan isim oldu. İnsanın aklına ister istemez "Daha önce nerelerdeydin" sorusu geliyor. Caner de ilk yarıdaki dağınık takımdan ayakta kalan diğer oyuncuydu. Ama Diego'nun iyi futbolu ne kadar sürpriz ise Caner'in iyi oyunu da bizim için o kadar olağandı.

MAÇIN EN iYiSi DİEGO
Attığı, attırdığı ve oynadığı futbolla alkışlandı

MAÇIN EN KÖTÜSÜ SERCAN YILDIRIM
Beklentilerin uzağında bir oyun çıkardı.