İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 26 Ocak 2015

Aslan Sneijder ile güzel

Hafta arasında Ziraat Türkiye Kupası'nda Diyarbakır Büyükşehir Belediye'ye karşı alınan şok mağlubiyetin ardından Galatasaraylı oyuncular gereken dersi almışlar. Ve bunu unutturmak için son derece istekli ve arzulu bir şekilde maça başladılar. İlk 45 dakikada tam anlamıyla sahada şov yapan bir Galatasaray vardı. Rakip Rize'ye hiç pozisyon vermezken iki gol attılar ve en az iki gol pozisyonunu da kaçırdılar.
Burak'ın yokluğunda belki de mecburiyetten Hamza Hoca çift forvetli sistemden vazgeçmek zorunda kaldı. Umut'u ileride tek forvet oynatıp arkasında da Sneijder ile maça başladı. Yani 4-4-2'den vazgeçip 4-2-3-1'e döndü.
Böyle olunca da istediği yerde oynayan Sneijder maça damgasını vurdu.
Özellikle ilk yarıda topla buluştuğu ner an Rizespor defansının ve kaleci Serkan'ın tüylerini diken diken etti. Sneijder ile birlikte Selçuk'un da sürekli rakip ceza alanına koşular yapması ve gol araması Rizespor defansının dengesinin bozulmasına yol açtı. Bu iki oyuncuya Bruma ve iki bek Sabri ve Telles de katılınca Galatasaray hücum anlamında çok başarılı bir ilk 45 dakika oynadı diyebiliriz.
2. yarıda belki de skorun 2-0 olmasından dolayı Galatasaraylılar iştahlarını kaybedince Rize oyunda dengeyi sağladı. Ceza alanı dışından attıkları şutlar ve Sercan'ın karşı karşıya kaldığı pozisyonda Muslera gole izin vermeyerek Rizespor'un oyuna ortak olmasını engelledi.
Gecenin en ilginç olaylarından biri de 4 hafta sahalardan uzak kalacağı söylenen Burak'ın oyuna girmesi oldu. Ancak sahada 3 dakika sahada kalabilen Burak aynı bölgeden sakatlanarak belki de çok daha uzun süre sahalardan uzak kalmak durumunda.

MAÇIN EN iYiSi SNEİJDER
Bir gol attı. Bir de asist yaptı. Daha ne olsun.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ DENİZ
Maç boyunca adını nerdeyse hiç duymadım.