İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 26 Mayıs 2013

Bayern şeytanın bacağını kırdı!

Son 4 yılda, 3. kez Şampiyonlar Ligi Finali'ne çıkmayı başaran Bayern Münih, bu kez kötü bir sürprize izin vermedi ve üçüncü finalinde Şampiyonlar Ligi'nin en büyüğü oldu. Öncelikle müthiş bir maç izlediğimizi söyleyebiliriz.
Her iki takım da kupayı almayı hak etmişti.
Modern futbolun nasıl oynanması gerektiğini bizlere bir kere daha gösterdiler.
Biz de bu yüzden dün geceden almamız gereken dersleri sıralayalım.

ÇIKARILMASI GEREKEN DERSLER
1.
Üst düzey bir takım olmak için öncelikle çok iyi bir kaleciye sahip olmak lazım.
Dün akşam her iki kaleci de yaptıkları müthiş kurtarışlarla geceye damga vurdular.
2. Her iki takım da 4-2-3-1 sistemiyle oynadı. Bu sistemde defans ve ortadaki iki orta saha oyuncusunun yeri sabit kalırken ön tarafta oynayan 4 oyuncu maç içinde sürekli yer değiştirerek oynuyorlar.
3. Modern futbolda artık 10 numara kavramı değişti. Top ayağına geldiği zaman oynayan, takım savunmasına katkı sağlamayan 10 numaraların devri sona erdi.
4. Futbolda kontraatağın önemi çok arttı.
O yüzden de süratli oyuncuların değeri bir kat daha arttı. 5. Bütün oyuncular, bir blok halinde oynuyorlar. Top rakipteyken savunma, topu kazandıkları anda da hücum görevlerini hepsi eksiksiz yerine getiriyor.

MARIO GÖTZE DOĞRU YAPTI
Gecenin en ilgi çekici olaylarından biri maçın tribünden izleyen Mario Götze'nin ruh halinin ne olduğuydu. Bu yıl Dortmund'un finale kalmasında önemli rol oynayan Bayern'e transferi bitmiş Götze, Dortmund gol atınca sevinip Bayern ağları bulunca ise sevinmeyerek doğru olanı yapmış oldu.